Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichológus mit tud...

Egy pszichológus mit tud kezdeni valakivel akinek az a baja, hogy utálja az embereket, tart tőlük, megbízhatatlannak tartja őket?

Figyelt kérdés

Tehát akinek ez a fő baja és ez okozza a legtöbb szorongást és keserűséget amikor emberek közé kell menni. És valamennyire tudatosul is benne, hogy miért hiszen megannyi rossz tapasztalat, csalódás érte.

Az ilyen számára van remény a gyógyulásra?

2021. aug. 6. 16:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az #1 velemenyet osztom, sajat tapasztalat.

Ket eve jarok pszichologushoz. A legnagyobb tanulsag, hogy nagyon sok minden belolem jon, a sajat bizonytalansagomra vezetheto vissza. Pl soha eletemben nem akartam parkapcsolatot, de soha nem mondtam, hogy a ferfiak rosszak lennenek. A nehez beszelgetesek utan kijott az, hogy egyaltalan nem bizok magamban, es emiatt felek attol, hogy rosszul valasztok vagy kisemmiznek. Es emiatt (is) kerulom, hogy barkivel kozelebbi kapcsolatom legyen.

Amikor valaki verbalisan nekem tamad, akkor mar fel szoktam ismerni, hogy milyen frusztraciojat vetiti ki ram.

Tehat en osztom azt, hogy magadban van valami gubanc, amit te magad sem erzekelsz meg. Ja, es nekem a pszichologus soha nem mondja, hogy igy-ugy kellene viselkednem, egyszer sem mondta nekem, hogy kellene egy tars. Egyszeruen elfogad ugy, ahogy vagyok, es a kerdeseivel ebreszt ra, hogy mi is zajlik bennem valojaban. Ezek feldolgozasa, megertese, elfogadasa pedig hosszu ido. Nem tortenik agymosas 😀Van, amikor sokkol, es haragszok ra, de ez azert van, mert nehez szembeneznem az adott dologgal. Ha szeretnel valtoztatni, megerteni dolgokat magaddal kapcsolatban, en csak ajanlani tudom a pszichologust.

2021. aug. 6. 19:07
 12/22 anonim ***** válasza:
23%
Ezt magyarázom a kezdetektől 😀 Minek elmenni oda, ha te így látod az embereket. Ha másképp akarod őket látni, részegedjél le 😀 azt kész 😀 hát, nem? Minek egy csicska ember, aki hülyít a zagyvaságaival... Semmi értelme 5,7,9 es voltam 😀
2021. aug. 6. 19:10
 13/22 anonim ***** válasza:
Amit te tisztánlátásnak minősítesz, az nem tisztán látás, hanem szürke köd. Az élet nem rossz (nyilván akad néhány %-nyi extrém szerencsétlen, de nem az a többség), és nem álomvilág az, hogy az emberek nem rosszak. Nem mondom, hogy jók, mert abban tényleg van valami álomszerű, de nagytételben nem rosszak. Vagyis van közöttük jó, csak meg kell találni illetve meg kell látni. De félsz a csalódástól, ezért eldöntöd, hogy az emberek rosszak, így megkíméled magad a csalódástól. Rossz út. A csalódástól az emberismerettel tudod megkímélni magadat, fel kell ismerni, kit kell kerülni, mint a nadragulyát, de nem kell mindent egy kosárba téve kerülni a margarétát is. Ehhez kell bátorság, és ahhoz jó a pszichológus, mert melletted van örömben és csalódásban, de az öröm felé terel. Te döntesz, hogy bevállalod-e a kapcsolatteremtést, önmagad megnyitását mások előtt vagy szenvedsz. De az, hogy a világ rossz, nem igaz.
2021. aug. 6. 19:47
 14/22 anonim ***** válasza:
De igaz! Orbán Viktor az élő példa. A margarétát pedig útálom 😀
2021. aug. 6. 19:53
 15/22 A kérdező kommentje:

13

De hisz te is beismered, hogy az emberek úgy általánosságban nem jók. Nekem meg arra lenne igényem. Elegem van a két lábon járó önző ösztönlényekből.

2021. aug. 6. 20:03
 16/22 anonim ***** válasza:
Én nem ezt mondtam, csak hogy nem mesébe illően angyal mindenki. De átlagosan normálisak. Inkább jók, mint rosszak.
2021. aug. 6. 20:07
 17/22 anonim ***** válasza:
És hiába van eleged a Föld populációjából, nem tudsz a Marsra költözni, tehát ezzel kell valamit kezdeni. Elfogadni, hogy nem igaz, amit képzelsz. Saját magad pancsikolsz a saját szenvedésedben. Hát ha ez neked jó ... De gyanítom, hogy nem, különben nem tetted volna fel a kérdést. A legjobb megoldás egy jó párkapcsolat. Onnantól kezdve minden szép lesz. A világ olyan, amilyennek te látni akarod. (Még úgy is viselkednek veled tényleg, mert ezt sugárzod. Próbálj meg egy idegen szolgáltatóval barátságos lenni - ő is az lesz. Kísérletezz azzal, hogy egy másikkal utálatos vagy - ő is az lesz.) Láthatod szürkének-feketének is, de minek erre elpocsékolni az egy szem életünket, ha ugyanabban az időben lehetünk vidámak, produktívak, közkedveltek is, vagyis elégedettek.
2021. aug. 6. 20:15
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Az az! Beszéld csak rá a nőkre 😀 Akkor aztán tényleg tisztán minden emberben a jót meg a szépet látja 😀
2021. aug. 6. 20:20
 19/22 anonim ***** válasza:

Én mizantróp vagyok, gyűlölöm az embereket, és a 98%-al nem tudok szóba sem állni. Ez annak köszönhető, hogy fordítva vagyok bekötve, más programon fut az agyam, mint az átlagnak. Senki sem hibás, szimplán meg kell tanulni élni ezzel az utálattal, főleg amiatt, hogy ne érjen senkit sem indokolatlan bántás.

Legalább 1000 okot fel tudnék sorolni, hogy miért utálom az embereket, de kezdetnek ennyi is elég: manipulatívak, minél idősebb vagyok, annál jobban azt látom, hogy az emberek bármire képesek lennének annak érdekében, hogy kielégüljön a saját hitrendszerük. Minden miatt nyafognak, én húszon éves lány vagyok, de undorítónak tartom a mai fiatalságot, a hétvégente bulizós csajoknak nem terjed ki az intellektuális kapacitásuk a pasikon és az értelmetlen pletykákon túlra. Fos zenét hallgatnak, nem tudják, ki az a Slash, a cukormázas negédes szülcsinapcsikon és esküvőkön szennyeket hallgatnak. Aztán ott van a "wannabe artist" kategória, ebbe azok a bölcsészek és művészkedő avokádós tetkós arcok tartoznak, akik 9mindenkinél különlegesebbeknek akarnak tűnni, de valójában csak a bennük lappangó belső űrt kompenzálják ezzel a hisztrionikus stílussal. Az emberek nyálasan romantikáznak, undorító, ahogyan az állapotos nők a csupasz gyomrukkal pózolnak a mezőn, amihez a talpnyaló férjük is asszisztál. Soha nem értettem, miért élvezik az emberek ezt a fajta produkciót. 95%-nak ízlésficama van, elnézve az albérletek állapotát, a berendezést, csúf,csúf,csúf. Vannak azok, akikkel semmiről sem lehet beszélgetni, unalmasak és többnyire csak a munkáról panaszkodnak, utána azokat is gyűlölöm, akik a hiperszuper toxikus pozitivitásukat próbálják ráerőszakolni a másikra. Rengeteg a funkcionális analfabéta, Magyarországon kb. 35% ilyen ember van. Frusztráltak, másokon vezetik le a dühöt, büdösek, izzadnak és nem használnak dezodort, mások még az 1 km-s körzetben is permetezik magukról a wc-illatosító parfümnek csúfolt kotyvalékot.

Vannak normális emberek is, de azokat csak szimplán elviselem, a többieket el kell tűrnöm, és nagyon nagyon nagyon nehezen megy.

Úgyhogy bármi is a gondod az emberekkel, én tökéletesen megértelek. Arra viszont mindenképp figyelj, hogy normálisan kezeld ezeket a helyzeteket, különben bajba kerülhetsz.

2021. aug. 6. 22:50
 20/22 anonim ***** válasza:
Egy rendes szakember nem téged hibáztat. Aki egy tejbe tök és a saját álláspontját erőlteti, attól tényleg óva intelek. Megpróbálhatnál legalább olyan közössébe kerülni ahol jól is érzed magad. Nem kell annyit a más bajával foglalkozni. Egy idő után jobb ha csak passzívan elítéled, lenézed azt aki nem tetszik. Az előnytelen megnyilvánulásokkal nem méssz sokra.
2021. aug. 7. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!