Mennyi az esélye annak, hogy a pszichiáterek/pszichológusok tévednek a diagnózist illetően?
Két különböző pszichoterapeutához voltam már, mindkettőtől más diagnózist kaptam. Nem hiszek azoknak az orvosoknak, akik 2 alkalom után, ne adj isten már az első alkalom után is megállapítják az ember problémáját.
Különböző időszakokban különböző személyiségvonásaim vannak, mármint egyszer lehangolt vagyok, és olyankor hajlamosabb a sötétebb gondolatokra, máskor viszont vidám, pozitív gondolkodású.
Azt főleg nem értem, hogy hogyan képesek személyiségzavarral diagnosztizálni, ha nekem rengetegszer megváltozik a véleményem dolgokról, mivel még fiatal felnőtt vagyok. És ha valamilyen kérdésre válaszolni kell, akkor nagyon nehéz pontos választ adni, lehet következő alkalomra már meg is változik.
Van erre egy mém:
1. Pszichológus/pszichiáter: It's depression!
2. It's bipolar!
3. It's borderline!
4. It's Britney, b:tch!
Meg egy másik is, ahol a terapeuta kikéri magának, hogy ne keverjen össze a betege/kliense pár óra utánaolvasást egy pszichológus/pszichiáter diplomával, amire az a válasz, hogy ő meg ne keverjen össze 10 perc - 1 óra beszélgetést azzal a 20-40+ évvel, amit valaki leélt saját magával...
No, ha már mémet csinálnak belőle, annyira ritka jelenség nem lehet... De nem is feltétlen az a lényeg, hogy mivel címkéznek fel, hanem hogy jobban legyél, és inkább segíteni próbáljanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!