Pánikbeteg vagyok szerintetek?
Sziasztok! Elég tanácstalan vagyok mostanában, ezért gondoltam kiírom, hátha valaki tud segíteni.
Először 14 évesen volt egy pánikrohamom otthon, majd kettő a kórházban. Úgy éreztem szívinfarktusom van, majd elveszítettem a valóságtudatom és kiabálni kezdtem. A kórházban nem volt semmi szervi bajom, viszont rendesen összeszidtak, hogy milyen "rendetlen vagyok".
Aztán egy ideig jól voltam, és már kb 4 éve van nehézlégzésem. Van, hogy teljesen megfeledkezem róla, de van hogy egész nap kínoz. Ezen a nyáron mellé társult rendszeres mellkasfájdalom, hátfájdalom, magas pulzus. Az orvosok megint nem találtak szervi bajt,a pajzsmirigyemet még meg fogják nézni. Most is kétszer már olyan volt, hogy annyira nem kaptam levegőt, fájt a mellkasom, hogy kiabálni kezdtem öntudatlanul, úgy éreztem, mintha esnék lefelé. Ilyenkor attól féltem, hogy összeesek és meghalok. Olyan is van, hogy zsibbadok, de olyan is, hogy összerándulnak egy 20 percen keresztül folyamatosan az izmaim.
A pszichiáterem szerint meg pszichésen nincs bajom, meg szerinte csak egy gondolat tud előhozni testi tüneteket. Tehát hogy először gondolok valami hülyeségre, és aztán fáj a mellkasom. De amikor ilyen rosszulléteim vannak, nincs semmi gondolatom, csak miután nem kapok levegőt vagy fáj valamim akkor félek a haláltól. Volt már hogy éjszaka felkeltem a semmiből és rosszul voltam. Ezeket nem hiszi el nekem. Belegondolva tényleg nem lenne okom mentális betegségre, sosem ért nagyobb trauma, és normális körülmények között nőttem fel.
Nem tudom mi tévő legyek, hogyan kezeljem, mert mindenki azt mondja, hogy beképzelek mindent, és ha arra gondolok, hogy nincs bajom, akkor elmúlik minden. Egyik nap jól vagyok, aztán lehet hogy a másik kettőn meg nem, és olyankor mérges rám mindenki, hogy nem javulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!