Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kötelező elvonó?

Kötelező elvonó?

Figyelt kérdés
Voltam pszichiátrián (tb-s), ahol mindennemű drogoktól való teljesen más gondok miatt mentem, remmélve, hogy felírnak valamilyen antidepresszánst. Az adatfelvételnél őszintén válaszoltam, hogy alkalmanként fogyasztok marihuánát, majd emiatt tovább utaltak az (azt hiszem) addiktológiára, mondván, hogy itt nem kezelhetnek, csak ott, mert """drog"""..... A kérdésem, hogy ha magán pszichiáterhez mennék, akkor ugyanígy jarnék, vagy ő nem feltétlenül köteles tovább küldeni?

2021. júl. 28. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Problémát okoz a füvezés? Úgy értem, rá vagy függve?
2021. júl. 28. 10:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem. Mondtam is nekik bent, hogy gondolom antidepresszáns mellé nem ajánlott thc-t keverni, de nem baj, mert le tudok mondani róla
2021. júl. 28. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Minden függő azt mondja, hogy le tud mondani róla, de aztán valahogy mégse.

Az elvonó nem csak az, hogy nem hagynak füvezni, terápiát is adnak, és ha szükséges, akkor antidepresszánst is. Ha nem vagy ön és közveszélyes, akkor nem küldhetnek kötelező elvonóra, se kórházba. Azt már csak halkan súgom, hogy a marihuana depressziót IS szokott okozni.

2021. júl. 28. 11:30
 4/5 anonim ***** válasza:

#1-nek és #3-nak teljesen igaza van, viszont azt hiszem, hogy egyikük se a kérdésre válaszolt.

Ha jól értelmezem, akkor elmentél pszichiátriára depresszióval vagy egyéb mentális gonddal, megemlítetted nekik a marihuána-fogyasztási szokásaidat, és ezzel rögtön átküldtek addiktológiára, pedig te nem ezzel a problémával mentél oda.

Szerintem vagy menj vissza, és magyarázd el nekik hogy nem ez a problémád, ez csak egy tény veled kapcsolatban, a te problémád a depresszió/te tudod - valószínűleg nem fogsz sikerrel járni.

Ha elmész magánhoz, ott sokkal jobban figyelni fognak és meghallgatják hogy mi a problémád, és nem fognak leragadni a drognál - de azt is csinálod, hogy egyszerűen nem említed meg nekik a kannabiszt, hiszen ez nagyjából jelentéktelen; hacsak nem arra gyanakszol, hogy esetleg a kannabisz okozhatja a bajt.

2021. júl. 28. 13:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Mivel a problémám ami miatt segítséget akartam kérni a pszichiátrián (NEM a drog ambulancián), teljesen független a fűtől így felesleges arról vitázni, hogy függő vagyok e, vagy sem. Ha te ezt (3-as) ennyi infó alapján megítéled rólam akkor csak nyugodtan, azt gondolsz amit szeretnél.

4es:

Visszamenni már nem fogok, mert süket fülekre találtak az érveim, amikor ezzel előhozakodtak. Van az a mondás, hogy ,,egy helyen légy őszinte, az orvosnál".. Hát sajnos hiba volt, mint a példa mutatja, úgyhogy marad az amit javasolsz, hogy a magánnál (hacsak az EESZT rendszerbe nem könyveltek el drogosnak emiatt) hazudni fogok és HA ír fel valami gyógyszert akkor nem használok mellette alkoholt vagy füvet.

2021. júl. 28. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!