Benzodiazepinekről hogyan lehet leszokni?
Nagy akaraterővel & kitartással.
Két lehetőség van.
- Az egyik hogy fokozatosan csökkenteni kell az adagolást.
- A másik hogy egyszerűen abba kell hagyni, és elviselni az elvonási tüneteket.
Én csak 1 hónapig szedtem a legkisebb Frontinnak a felét, de annak a hónapnak a végére is azt tapasztaltam, hogy elkezdoldott a hozzaszokas 😐 én szerencsére nem vagyok egy gyógyszerfüggő típus, így könnyen ment.
Esetleg ha csak estére szorítanád a bevételt? Vagy annyira komoly a helyzet, hogy reggel-délben-este kell?
Amúgy úgy el tudsz érni jó hatásfokot kevesebb adaggal, ha mellé valerianat eszel. Pl fel szem frontin 1 szem valeriana.
És ami a legfontosabb, hogy adj időt magadnak. Ha régóta szeded, akkor főleg.
Én kB magamtól jöttem le még az antidepiről is. Ezeket 2017-ben kezdtem szedni és 18-ban vagy 19-ben lehetett 1 kísérlet a leszokasra. Az orvos mellett volt és nem sikerült. Utána jól rakeszultem és vagy fél évig fél adagot szedtem az antidepiből. Aztán egyik nap beszedtem másik nap nem. Ez valtakozott. Aztán jött tavaly a karantén. 2,5 hónapig itthon voltam, nem ért semmi negatív hatás és úgy voltam vele, hogy egyáltalán nem eszem az antidepit. Úgy voltam vele, hogy én akarok megkuzdeni a nehéz érzésekkel. A tavaly nyár még pocsék volt, de ott csak a munkahely okozta már a depressziót nálam, aztán felmondtam és most 1 éve, hogy semmilyen gyógyszert nem ettem.
Annyit még hozzatennek, hogy én úgy voltam depressziós, hogy a 2017-es nagyon nehéz év volt. Betegség miatt medrolt is kellett szednem és ez volt az ami atbillentett a ló másik oldalára.
Zetsu-val értek egyet, emberfüggő leginkább, de tényleg hatásos módszer az, ha megszakítod. Hiazitek vagy sem, pszichiátrián belül is a Frontin függőt kő kemény elvonnással „tisztítják” meg, mert ha csak felezgetik az adagjukat, soha a büdös életben nem kerülnének ki (mondjuk itt nem pár szemről van szó).
Fuh, reggel-délben-este is kaptam Frontint + Xanax SR-t, aztán levittük napi 1,5mg-ra az adagot, itthon hagytam az egészet pitsbe. Nem volt elvonási tünetem. Amúgyis ha vki utána nézne rendesen, hogy mit szed, a benzoknál ki van írva h terápiás célból 7 hétnél tovább nem ajánlott az alkalmazása, csak itthon nincs erre orvosi kapacitás és jólvanazúgy alapon minden kis minor problémára is felírják pl. a háziorvosok is.
Escitalopramot szedtem még, egy idő után nem használt, így azzal a lendülettel le is álltam vele. Na akkor voltak elvonási tüneteim: szédülés, enyhe hányinger, gyengeség, és nehezen ment a koncentráció. De sztem simán kibírható.
Amire kell figyelni, az a vérnyomás, és azt monitorozni. Még az ekg lenne nyilván jó, főleg akkor, ha okozott esetleg eltérést az eredményedben a gyógyszer szedése (nekem okozott, ezért kellett járjak háziorvoshoz ekg-ra, ez az escitalopramnak az egyik mellékhatása).
Belehalni nem fogsz. Csekély rá az esély, ha nincs mellette szívrendszeri megbetegséged v más alapbetegség.
Az ilyen gyógynövényekkel meg ha nem értesz hozzájuk kerüld vagy alaposan olvass utánuk (ne ilyen fhaszom kis cikkekben). A legtöbb alkaloidos növény tartalmaz MAO gátlókat, ami összeférhetetlen a legtöbb antidepivel meg antipszichotikummal. Sőt, vmelyiknél erősebb fájdalomcsillapítót sem javallott alkalmazni (Tramadol, Fentanyl). Hozzáteszem, a legtöbb ilyen kapszula lfaszt sem ér, csak lehúzzák a pénzedet (elenyésző hatóanyag, ellenben sok térfogatnövelő homokot nyelsz). Az ilyen szárított növények is általában hulladékok, hiába veszed ilyen-olyan bioboltokban. Persze, a hit meg a placebo csodákra képes! :D
...
Ha mindezek nem érdekelnek, akkor helyettesíted az antidepit más szerekkel. De ez kb. 10-ből ha egy embernek sikerül anélkül, hogy az alternatívára rászokjon, pedig lehet ezt a felét is okosan csinálni.
...
Ha a gyógynövényes téma érdekel, akkor kapásból hagyod a mainstream dolgokat, vannak jó kis legális növényeink, ami helyes módon alkalmazva, tényleg ér is vmit. (Golgota virág levele a kertből elfüstölve, szerecsendió tea ügyesen elkészítve, kálmosgyökér...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!