Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szokjak le az önbántalm...

Hogyan szokjak le az önbántalmazásról? Hogyan szeressem meg magamat?

Figyelt kérdés
Mindenért magamat okolom (jelentéktelen/értelmetlen dolgokért is amihez semmi közöm nincsen) és ezzel vezetem le a feszültséget. Mondtam már felnőttnek de csak annyit mondtak rá hogy hagyd abba. Pszichológushoz nem tudok járni mert a szüleim nem engednék

2021. júl. 24. 00:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Félreértések elkerülése miatt. Nincsenek öngyilkos gondolataim/hajlamain eszemben sem jutna végezni magammal

sok barátom van és hogyha velük vagyok nincsen semmi baj de tegyukfel hogyha van valami kisebb konfliktus es magamba vagyok fordulva CSAK akkor bántalmazom magamat és nem napi szinten maradnak ki hónapok/hetek esetleg tobb nap attól függ mennyire vagyok egyedül/milyenek a kornyezetemben az emberek

2021. júl. 24. 02:50
 12/14 anonim ***** válasza:

9, persze, sokkal jobb ha segítség helyett annyit írsz hogy menjen pszichológushoz, miközben leírta hogy arra nincs lehetősége, mert kiskorú és a szülei nem engedik.

Attól hogy valaki leírja magának a jó tulajdonságait, nem lesz semmi baja. Te csak egy megkeseredett ember vagy aki élvezi ha kötekedhet és gonoszkodhat.

Mellesleg a pszichológus nem ír fel gyógyszert, az a pszichiáter dolga.

Köszönömre pedig nincs szükségem, de te nyilván magadból indulsz ki és ha próbálsz segíteni valakinek, azt nem önzetlenül teszed, hanem háláért cserébe. Nekem nem kell hála, de ilyen magadfajta lelki nyomorultak piszkálódása sem, úgyhogy megkérlek hogy ne reflektálj többé a hozzászólásaimra (egyébként is szabályellenes), mert harmadszor jelzem hogy rombolsz. Ennek a rombolásnak pedig semmi helye itt.

2021. júl. 24. 02:59
 13/14 anonim ***** válasza:

"persze, sokkal jobb ha segítség helyett annyit írsz hogy menjen pszichológushoz, miközben leírta hogy arra nincs lehetősége, mert kiskorú és a szülei nem engedik."

Ha Pistikének fáj a hasa, de a szülei nem engedik el az orvoshoz és feltesz a gyakorira egy kérdést erről, akkor meg kellene nyugtatni?

"Nyugi Pistike, nem kocka a fejed és el fog múlni a hasfájásod, ha minden nap lefekvés előtt ötször elismétled, hogy nem vagyok beteg. Mert ez nekem is segített."?

Ha a harmadik napon meghal Pistike, az nem a mi bajunk.

A szülei amúgy sem engedték volna el az orvoshoz. Adtunk neki tanácsot, legalább azzal egy picit segítettünk neki.

"Attól hogy valaki leírja magának a jó tulajdonságait, nem lesz semmi baja. Te csak egy megkeseredett ember vagy aki élvezi ha kötekedhet és gonoszkodhat."

Pistikének se lesz baja attól, mert minden este 5x hangosan kimondja, hogy nem beteg. Mégis meghal a harmadik napon.

Azért hal meg Pistike, mert nem fordul időben orvoshoz. Még meg is nyugszik, hogy az esti mondókától jobban lesz.

Meg se próbálja nyaggatni a szüleit.

"Mellesleg a pszichológus nem ír fel gyógyszert, az a pszichiáter dolga."

Ezt kérdeztem:

"A receptre írt gyógyszereid is így szokás felétek osztogatni?"

Ebből hogy következik az, hogy szerintem a pszichológus írhat fel gyógyszert?

Máshogy kérdezem:

"A PSZICHIÁTER ÁLTAL receptre írt gyógyszereid is így szokás felétek osztogatni?"

Így már jó? Feltétlen kellett oda? Egyébként nem is pszichiátriai gyógyszerre gondoltam, hanem BÁRMILYEN receptre kapható gyógyszerre.

Pistinek fáj a hasa.

Neked is fájt a hasad múlthéten és az orvos által felírt gyógyszerből maradt néhány szem.

Adsz Pistikének a gyógyszerből, hogy attól jobban legyen, vagy nem?

Nyilván nem!

Ugyan így nem diagnosztizáljuk magunkat vagy a szomszédot nem hozzá értőként és tanácsoljuk neki, hogy diétázzon, mert neked is segített már többször. Az orvos meg csak nem hülye...

"Köszönömre pedig nincs szükségem, de te nyilván magadból indulsz ki és ha próbálsz segíteni valakinek, azt nem önzetlenül teszed, hanem háláért cserébe."

Ezt írtam:

"Természetesen a "köszönömöt" bezsebeled. Ha nem használ a tanácsod és nem veregeti meg senki a vállad, mész tovább és pár nap múlva már arra sem fogsz emlékezni, hogy mit írtál."

Nem írtam, hogy elvárnád a köszönetet. De gondolom azért jól esik, ha megköszöni mások a segítséget nem?

"Nekem nem kell hála, de ilyen magadfajta lelki nyomorultak piszkálódása sem, úgyhogy megkérlek hogy ne reflektálj többé a hozzászólásaimra (egyébként is szabályellenes), mert harmadszor jelzem hogy rombolsz. Ennek a rombolásnak pedig semmi helye itt."

Elismerem, hogy túlzás már ez a hozzászólás is, de nem hagyom magam.

Lehet, hogy ez átment rombolásba és megkérhetsz, hogy ne reflektáljak a hozzászólásodra, de akkor ne írj baromságokat és ne forgasd ki a szavaim!

Igen, szabályellenes a hozzászólásokra reagálni, de ezt nem nagyon tartják be ezen az oldalon. Még a kérdésekben sem szerepelhetnek olyan szavak, mint "te", "ti"...stb, mert a gyakorikerdesek a szerkesztők szerint nem csevegőoldal.

Márpedig sokszor csevegni járnak ide az emberek akkora számban, hogy ha ezt a szabályt betartanák, nem lenne elég reklámbevétel.

Bár lehet, hogy néha tiltanak a szabályra hivatkozva, de ott nem a szabály megszegése b*ssza a moderátorok csőrét. Ez csak egy olyan szabály, amivel lehet mutogatni, ha olyan politikai/egyéb nézeteket válassz, ami nem tetszik esetleg a moderátoroknak, szerkesztőknek. Legalábbis szerintem...

2021. júl. 24. 04:37
 14/14 anonim ***** válasza:

13, te egy rosszindulatú, mérgező ember vagy. Csak pusztítani tudsz.

Másokra mutogatsz, de hol van tőled egy hasznos hozzászólás? Írtál neki gyakorlati tanácsot, bármit amit tud használni? Nem, annyit károgsz egymásutánban, mint a papagáj, hogy "leszarom hogy nem tudsz szakemberhez fordulni, oldd meg". Ez nyilván nem így megy. Nem írhatod valakinek akinek elromlott a hűtője és nincs pénze, hogy vegyél másikat mert nyilván nem tud. Ha nincs hasznos ötleted akkor meg is kímélheted akár a nyilvánvalótól, hogy "vegyél másikat", miután leírta hogy az nem opció. Ugyanez a helyzet itt. Egy kiskorú sajnos nem tehet meg akármit amit szeretne vagy amire szüksége van. Nem mehet el egyedül orvoshoz, a szülein múlik hogy eljut-e. Tökmindegy hogy húszszor leírod hogy akkor is menjen ha egyszer nem engedik. Rendkívül hasznos tanács.

Aki pedig próbál úgy segíteni (teljesen ártalmatlan módszerekkel, nevetséges hogy olyanba bármi rosszat is látsz hogy írja le a jó tulajdonságait, vagy találjon egy sportot vagy egy kreatív hobbit amin le tudja vezetni a stresszt) hogy abból főz amije van, azaz próbáljon pici pozitivitást csempészni az életébe, azt meg cafatokra szeded.

Háromszor szóltam hogy állj le, de te valami elmebeteg lehetsz hogy ezt élvezed, neked annyira megkeseredett az életed hogy ide jársz másokat abuzálni, te pontosan ezt választottad feszültséglevezetésnek, ami a legrosszabb amit tehetsz. Azt meg leszarod ha valaki esetleg pont miattad öli meg magát, ugye? Mész tovább. Ahogy te mondtad. Te kielégülsz, más meg dögöljön meg.

Elmondtam hogy extrém hosszú ideig jártam pszichológushoz (az emberben hatalmas törést tud ám okozni ha gyerekként látja meghalni az apját) és hogy szállj le rólam, de te csak nem hagysz békén, olyan vagy mint a pitbull aki elkezdi marcangolni az áldozatát és nem ereszti el. Egy ilyen ember rendkívül labilis, kerül minden negatív dolgot, de te a képébe nyomod újra és újra. Ha én ma este kinyírom magam arról egyrészt te soha nem fogsz tudni, másrészt ha tudnád, akkor is nagyívben leszarnád hogy mit okozott a lelki bántalmazásod, a magadfajta mérgező ember még örül is annak ha teljesen kicsinálhat másokat.

Utoljára mondom hogy ne sértegess, ne gonoszkodj, ne próbálj atomjaimra szedni. Ha van valami hasznos tanácsod is a kérdező számára, ami nem az hogy "menjorvoshoz" akkor írd le neki, ha pedig nincs, akkor inkább hallgass, és ne arra pazarold a karaktereket hogy másokat megnyomorítasz lelkileg.

2021. júl. 24. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!