Milyen az, ha valakinek pszichózisa van? Ő észreveszi?
2-es
Igen. Ez a pszichózis. Nagyon jól leírtad!
Nekem volt. Az első időkben nem tudtak volna meggyőzni, hogy velem van a baj. Illetve egészen pontosan a kórházba kerülésemkor a velem beszélgető pszichiáternek még azt mondtam, hogy sejtem, hogy téveszméim vannak. De valójában azt gondoltam, hogy azok nem téveszmék. Leszedáltak, gyógyszereket kaptam, jobban lettem. Utána már kezdtem érteni, hogy velem van a baj. Lassan lettem jobban. Még két-három héttel azután, hogy jobban lettem is eszembe jutottak a téveszmék, az akkori pszichiáteremnek is mondtam, hogy tudom, hogy téveszmék, de még hiszek bennük...
Annyival egészíteném ki, hogy a téveszmék és hallucinációk mellett paranoiát is szoktak mondani, hogy megkülönböztessék azokat a téveszméket, ahol Jézusnak képzeled magad, azoktól, amelyikekben pl. azt gondolod, hogy lehallgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!