A depresszióról az agyunk tehet vagy mi betegek?
Az "igazi" mély depresszió nagyon ritka.
A többi depresszió valószínűleg az élethelyzetekre adott válaszból fakad. (ahogy 4-es írja)
Nekem viszont nagyon sokat segített egy antidepi. Előtte soha semmi (pedig volt egy pár gyógyszer, konkrétabban nagyon sok).
"Lehet hogy a világ tehet róla. Dolgozni a gyárban 3 műszakban ... hó végére piát ... venni - hogy kiüsse vele magát az ember. Közben fizetni a hiteleket ... az ember drogfüggő ... Egy ilyen életben szerintem ez nem meglepő.. Lehet hogy nem az egyén a hibás..."
Ezek mindenkinek a saját döntései: tanulni is lehetne inkább, hogy ne kelljen gyárban, 3 műszakban dolgozni, nem piára kéne költeni a fizetést, főleg nem rendszeresen, nem kéne annyit inni egyszerre, hogy kiüssön, nem kéne hitelt felvenni, legalábbis nem olyan sokat, és nem olyasmikre, amik nem is olyan fontosak, nem kéne kipróbálni sem a drogokat. Túl könnyű mindent a társadalomra kenni. Mindenkinek megvan a saját felelőssége abban, hogy hogyan alakítja az életét.
Oké, akkor javítom vagy kiegészítem magam.
Lehet, hogy a munkakörülményeinken és az ivási szokásainkon tudunk változtatni, de nagyon sokszor a családi dolgokon nem. Vagy nagyon lassan. Vagy nagyon kicsit.
És még vannak más dolgok is, például beteg lehet a gyermekünk.
Vagy mi magunk.
Vagy bármennyire vágyhatunk egy egészséges, jó párkapcsolatra, ez nem megy, mert ... (tetszés szerint kitölthető).
Én jártam terápiára, semmit nem segített.
Próbáltam családterápiára menni, a családtagjaim nem akartak menni.
És igen, nem mindenki születik erősnek és kitartónak. Vannak gyenge és gyáva emberek is. Azért még megölni nem kell őket.
(5-ös voltam)
"havi 800k-1 millió meg van nekik tisztán"
Magyarul: feketén... nagyon sok esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!