Ez most anorexia lenne?
En is anorexiat mondanek. Ez a kaloria mennyiseg nagyon keves, foleg mivel kiskoru vagy. Fejlodo szervezet.
Normalis taplalkozassal is letudsz fogyni, edzes mellett. En pl azt ettem amit akartam csak szamoltam a kaloriakat (fejben) es heti szinten fel kilot fogytam. Szepen lassan eljutottam a celig. Tettem ezt ugy, hogy heti 3x edzettem es pl estenkent salatat ettem (rohadt sok zoldeg, sultkrumplival (sutoben sult olaj nelkul)).
Az evesnek oromer kellene okoznia. Nagyon helyes, hogy figyelsz a sulyodra es nem akarsz elhizni..de a masik veglet sem jo. Ha lehet akkor a merleget ne hasznald.
Igen, mert az anorexia fogalma a kóros félelem a hízástól, evéstől. A beteg kövérnek látja magát ezért koplal (mint Te is).
Nem a súlytól függ az anorexia!
Szerintem próbáld meg jelezni a szüleidnek vagy egy szakembernek (van szerintem online is).
Evészavar, az biztos. Ha így folytatod, akkor a súlyod is anorexiás tartományba kerül előbb-utóbb. Kérdés, hogy azzal is kövérnek látnád-e magad. De nem kéne megvárni.
Borzasztó keveset eszel. A szervezetednek akkor is szüksége van minimum 1200 kalóriára, ha egész nap csak feküdnél. Ennyi kell az alapvető életfunkciók fenntartásához. Ezért nem szabad annál kevesebbet enni. A koplalástól valószínűleg lecsökkent az alapanyagcseréd, ezért óvatosan, fokozatosan kéne 1200 kcal fölé menned, ha el akarod kerülni a jojo effektust.
Ingyen is fordulhatsz pszichológushoz, iskolapszichológushoz, családsegítő vagy ifjúsági irodába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!