Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja nálam ezt a...

Mi okozhatja nálam ezt a reakciót? Miért csak addig érdekes minden, amíg nem lehet az enyém?

Figyelt kérdés

Több dologgal kapcsolatban is megfigyeltem magamon ezt a fura reakciót.

Sok olyan dolog van, amiről álmodozok, hogy de jó lenne, elképzelem, és a fejemben úgy gondolom, ha megtörténne annak nagyon örülnék.

Hogy példát is hozzak: régóta vágyam volt egy kutya egy bizonyos fajtából. Bejelentkeztem egy tenyésztőhöz. Először nagyon örültem, hogy végre itt az idő, de mikor kezdett bennem realizálódni, hogy ez tényleg megtörténik, valóság lesz, teljesen bepánikoltam. Vajon minden úgy lesz-e, ahogy előre elképzeltem, ahogy ennyi éven át álmodoztam róla? Képes vagyok-e rá, elég jó gazdi lennék-e stb. Tehát konkrétan majdnem megfutamodtam.

Megszülettek a kölykök, és csak szuka lett, így sajnos a terv egyelőre meghiúsult. Ezek után azt gondolhatnánk, hogy örültem, de nem: csalódott és szomorú voltam, sőt kicsit talán dühös is. Mintha én vonzottam volna be ezt a kételkedésemmel.

Most pedig beszélgetek egy fiúval, aki már régóta szimpatikus nekem.. nem nagyon volt eddig szerencsém párkapcsolatokkal, nagyon válogatós vagyok. Itt is van egy ideál a fejemben, egy agyon romanticizált kép, és azt hiszem ebben élek...

Most, hogy tényleg úgy tűnik érdeklődik irántam az illető, megint jön ez az érzés. Meg akarok futamodni, pedig semmi logikus okom nincs rá. De amint valami valósággá akar válni, már nem olyan érdekes számomra, mint amíg nem az...

Remélem érthetően írtam le a dolgot. Nem szeretném elrontani már most ezt a sráccal, hiszem 100%ig biztos vagyok benne, hogy utána meg jönne a megbánás, mint a kutyus esetében.

Miért vagyok ilyen? Mit tudnék tenni, hogy túllépjek ezen?

2021. júl. 4. 18:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is ilyen vagyok, mint te. De én ilyenkor azt mondom magamnak, hogy eddig ezt akartam, és még most is ezt akarom, és örülök, hogy végre megtörténik. Én a papagájaimmal voltam így, hogy álmodoztam róla hogy de jó lenne, és mikor úton voltunk a tenyésztőhöz elkezdem panikolni, hogy mi van ha rossz gazdi leszek és nem fogják nálam jól érezni magukat stb..

Most itt csipognak a vállamon 😊

Ez csak azért van, mert az agyad egyszerre túl sok "mi van ha.." kérdést tesz fel. De nem szabad hagyni becsapni magad, ez csak egy mini pánik. Nekem önerőből ezt sikerült leküzdenem, nem hagyom többé hogy az agyam át próbáljon verni.

2021. júl. 4. 18:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi! Hmm, igazad lehet.. valahogy én is így fejtegettem. Gratulálok a kis papagájhoz! ♥

Igyekszem erős lenni és átlendülni ezen. Az a baj, hogy az elején még könnyű visszamenekülni a megszokott, biztonságos jelenhez, de nem állapot, hogy csak képzeletben lehet minden jó.. (sajnos?) tenni kell érte :)

2021. júl. 4. 19:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Önszabotázs, nem vagyok elég jó - ne félj a jótól! A tied lehet, örülj!
2021. aug. 1. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!