Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meddig kell még pszichológusho...

Meddig kell még pszichológushoz járnom?

Figyelt kérdés

Már 2 hónapja járok pszichológushoz de még csak 1 kicsit érzem a változást.

Tudom,hogy nekem kell megváltoztatni az életemet a pszichológus csak iránymutatást ad. De már minden problémát elmondtam neki már nem tudok újat mondani. Szerintetek ő majd mondja magától, hogy meddig kell járnom vagy mondjam meg neki én, hogy most már nem akarok járni?

29/N

2021. jún. 29. 19:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy miért mentél? Mert egy terápia általában 1-2 év, egy tanácsadás szokott ennyire rövid lenni, mint nálad. Ha nem tudsz mit mondani az nem feltétlenül baj, hiszen egy problémát még nem old meg, ha elmondtad. Ha mindent elmondtál ami gondot okoz akkor az még nem terápia, csak beszélgetés. Majd mikor elkezdtek megoldásokat keresni akkor lesz mit mondanod, mert biztos el fogsz akadni 1-2x. Én is anno otthagytam a pszichológust pont ilyen miatt, én se voltam biztos abban, hogy most akkor mi is kéne történjen, de megbántam. A gond nem oldódott meg, csak elmondtam. :D
2021. jún. 29. 19:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2 hónap elképesztően kevés...

Van amikor közös megegyezéssel ér véget a terápia, és van amikor a kliens jelzi, hogy szeretné lezárni a terápiát.

Mást erre nem lehet válaszolni, mivel a legfontosabb információt nem írtad le. Mi az a probléma, amivel pszichológushoz jársz?

2021. jún. 29. 19:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

2 hónap nem sok, addig kell járnod, amíg úgy nem érzed tudod kezelni a problémáid.

Nyugodtan kérdezz rá, hogy úgy érzi haladtatok -e, mert te még nem igazán, illetve hogy hogyan tudnátok javítani a hatékonyságon.

2021. jún. 29. 19:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2 éve mentem először pszichológushoz, a problémám az apámmal való kapcsolatom volt. A beszélgetések során kiderült, hogy vannak ennél jóval nagyobb gondjaim is, amiket addig gyakorlatilag észre se vettem. 2 éve tart a terápia, ritkítottunk az üléseken, javult is a helyzet, de még közel sincs a vége.
2021. jún. 29. 19:26
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Igen... kell fél év legalább, de inkább egy egész.

Persze az se mindegy,hogy mi a probléma. Nameg kérj ajánlást,hogy milyen egyéni munkát kellene végezned!

2021. jún. 29. 19:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus nem úgy "müködik", hogy elmondod a bajodat és ettöl eltünik!

Egy terápia legalább fél év, de általában egy év vagy annál is több.

2021. jún. 29. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
22%

Pszichológus vagyok es nem ertek egyet azzal hogy mindig keves a ket honap. Buda László pl 1-2 alkalmat tart az ultrarovid terapia kereteben ami remekül mukodik - bizonyos temak esetében. Az egyeni téma, tudatossag, elethelyzet, motiváció es rengeteg faktor konstellaciojatol fugg hogy mennyi ido kell.

Kedves kérdező, te meg addig jarj amig erteket ad neked a dolog. Ha ugy erzed hogy nincs tobb tema es tobb dolog ami miatt aktuális, akkor ezt jelezd neki. Atbeszelitek (egy normális szakemberrel) hogy mennyit haladtal, mi miatt erzed hogy nincs tobb tema es megallapodtok a tovabbiakrol. En is sokszor csinalok ilyet hogy ha kifogy a tema akkor par hónap szünet vagy utankovetes es ha aktuális lesz akkor folytatjuk.

2021. jún. 30. 17:01
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Hát, 7-es, a terápia nem a beszélgetőtémákról szól, hanem van egy célja és folyamata. Akkor ér véget, amikor mindkét fél úgy találja, hogy a célt elérték.
2021. jún. 30. 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
7-es: ha pszichológus vagy, akkor add vissza a diplomádat - vagy ami sokkal valószínübb, hogy nem vagy az, csak értelmetlen dolgokat írsz!
2021. jún. 30. 17:13
 10/10 anonim ***** válasza:
28%

8 - igen, mint latod a kölcsönös egyeztetesre hivtam fel a kérdező figyelmet.

9 - szívesen varom a szakmai alapu kifejteset hogy miert. :)

2021. jún. 30. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!