Meddig kell még pszichológushoz járnom?
Már 2 hónapja járok pszichológushoz de még csak 1 kicsit érzem a változást.
Tudom,hogy nekem kell megváltoztatni az életemet a pszichológus csak iránymutatást ad. De már minden problémát elmondtam neki már nem tudok újat mondani. Szerintetek ő majd mondja magától, hogy meddig kell járnom vagy mondjam meg neki én, hogy most már nem akarok járni?
29/N
A 2 hónap elképesztően kevés...
Van amikor közös megegyezéssel ér véget a terápia, és van amikor a kliens jelzi, hogy szeretné lezárni a terápiát.
Mást erre nem lehet válaszolni, mivel a legfontosabb információt nem írtad le. Mi az a probléma, amivel pszichológushoz jársz?
2 hónap nem sok, addig kell járnod, amíg úgy nem érzed tudod kezelni a problémáid.
Nyugodtan kérdezz rá, hogy úgy érzi haladtatok -e, mert te még nem igazán, illetve hogy hogyan tudnátok javítani a hatékonyságon.
Igen... kell fél év legalább, de inkább egy egész.
Persze az se mindegy,hogy mi a probléma. Nameg kérj ajánlást,hogy milyen egyéni munkát kellene végezned!
A pszichológus nem úgy "müködik", hogy elmondod a bajodat és ettöl eltünik!
Egy terápia legalább fél év, de általában egy év vagy annál is több.
Pszichológus vagyok es nem ertek egyet azzal hogy mindig keves a ket honap. Buda László pl 1-2 alkalmat tart az ultrarovid terapia kereteben ami remekül mukodik - bizonyos temak esetében. Az egyeni téma, tudatossag, elethelyzet, motiváció es rengeteg faktor konstellaciojatol fugg hogy mennyi ido kell.
Kedves kérdező, te meg addig jarj amig erteket ad neked a dolog. Ha ugy erzed hogy nincs tobb tema es tobb dolog ami miatt aktuális, akkor ezt jelezd neki. Atbeszelitek (egy normális szakemberrel) hogy mennyit haladtal, mi miatt erzed hogy nincs tobb tema es megallapodtok a tovabbiakrol. En is sokszor csinalok ilyet hogy ha kifogy a tema akkor par hónap szünet vagy utankovetes es ha aktuális lesz akkor folytatjuk.
8 - igen, mint latod a kölcsönös egyeztetesre hivtam fel a kérdező figyelmet.
9 - szívesen varom a szakmai alapu kifejteset hogy miert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!