Borderline, hiányos vagy torz önkép kezelésére milyen terápia a legalkalmasabb?
a sotén kognitív sématerápia van, ami nagyon nem ugyanaz, és a legtöbb borderline-osnak tökéletesen hatástalan, vagy csak alig használ hosszútávon, persze vannak kivételek
a dialektikus valóban jó, de nagyon sokan szakítják meg a terápiát
az analitikus terápiát érdemes még kipróbálni, de egyébként bármilyen terápia hatásos lehet
nincs baj azzal sem, csak a statisztikák azt mutatják, hogy a bordereseknek kevésbé használ, az analitikus terápiák hatásosabbak
nem tudom, miért szakítják meg
a dialektikus tényleg nagyon jó, ezt írtam is, de a sima kognitív viselkedésterápiára általában nem használ bordereseknek
van erről hivatalos írás is, nézz utána, ha érdekel, tavaly olvastam erről, volt is kerekasztal beszélgetés vagy konferencia, ahol erről is volt szó többek közt
az analitikus nem feltétlen időigényes, pl. dinamikus, ezt csinálják tündérhegyen is, ott 3 hónapos a terápia
akut eseteket meg nem vállalnak sem "cbt-s" sem "dbt-s" szakemberek, pszichiátriai küldik az illetőt ilyen esetben, ez még a terápiás szerződésekben is benne van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!