Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nárcisztikus borderline-oshoz...

Nárcisztikus borderline-oshoz tudtok jó, nagyon jó pszichológust ajánlani?

Figyelt kérdés

Rendszeres terápiára, beszélgetésre kellene egy lehetőleg nagyon kedves, nyugodt ember. Egy több öngyilkossági kísérleten túllevő, tartós munkanélküli, teljesen magányos, szerencsétlen, maximálisan instabil, nulla stressztűrő képességgel és minimális betegségtudattal rendelkező betegnek lenne rá szüksége.

Pszichiátert ne ajánljatok, az már van. Kettő is van. Gyógyszer is van. De ez önmagában nem elég. Most egy olyan nagyon jó emberismerő, a témához értő pszichológus kellene, aki rendszeresen elbeszélget vele, és képes elvezetni őt valamiféle önismerethez, a betegsége megértéséhez.

Egy intelligens, művelt, 40 éves nő lenne a beteg, aki teljesen utat vesztett, és jelenleg totálisan romokban van az élete.

2021. jún. 22. 23:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Nem 1, hanem négy, csak tovább kellett volna menni. Azonkívül az oldalon van információ csoportról, lehet jelentkezni egyénire, stb.

Nem lehurrogni akartalak, de a kérdező direkt hangsúlyozta, hogy kipróbált, jó szakember kell neki, aki ért ehhez a személyiségzavarhoz. Én pontosan tudom, hogy milyen nehéz találni valakit, aki tud mit kezdeni a borderline-nal. Mo.-n annyi a pszichológus, mint égen a csillag, de a legtöbbel ő semmire nem fog menni. Ha ő most elmegy egy ilyen 5 éve diplomázott kezdő csajhoz, aki fele annyi idős, mint ő, akkor csak az idejét és a pénzét fogja pazarolni. Ezért írtam, hogy ezzel a listával inkább csak összezavarod, bár van olyan benne, aki elvileg borderline-nal foglalkozik. Én drukkolok a kérdezőnek, hogy találjon akár onnan valakit, de a saját tapasztalataim alapján tudom, hogy nehéz.

2021. jún. 24. 22:50
 12/22 anonim ***** válasza:

analitikusan orientált terápiát érdemes kipróbálni

tündérhegyen van ilyen, nagyon jó hely

egyébként bárkit ajánlanék bordereseknek, aki tündérhegyen dolgozott, és jelenleg ezekben a rendelőkben dolgozik: ménesi, jelenlét, kréné, mentálport

2021. jún. 25. 23:02
 13/22 anonim ***** válasza:
Tündérhegyről megoszlanak a vélelmények, főleg a gyógszerezés tekintetében.
2021. jún. 25. 23:11
 14/22 anonim ***** válasza:
44%

nos, én most voltam benn tavaly ősszel

mindenki ott akkor, aki végigcsinálta a terápiát, alig akart hazamenni a végén, rengeteget fejlődtünk mind, és rettentő hasznosnak gondoltuk azt a három hónapot

voltak olyanok, akik folyamatosan húzták a szájukat, az egész terápia lényegét meg sem értették, szidtak mindenkit, és végül meg is szakították a terápiát

ilyenek írják tele a netet az ostobaságaikkal, ezek miatt majdnem én sem mentem el tündérhegyre tavaly, mert olvastam, hogy szerintük mennyire ótvar hely

örülök, hogy nem hallgattam rájuk, mert nekem az életemet mentette meg tündérhegy

2021. jún. 25. 23:24
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

Örülök, hogy segített rajtad az ottani terápia, de ez még nem jogosít fel arra, hogy lenézd azokat, akiknek a tapasztalatai inkább vegyesek.

Fekete-fehér gondolkodás.

2021. jún. 26. 01:02
 16/22 anonim ***** válasza:

mindenkinek joga van lenézni akárkit, bár én jelen esetben nem nézem le ezeket az embereket, nem ezt írtam, hanem azt, hogy úgy ítélik meg sokan a helyet, hogy 2 hét után leléptek

és nemcsak nekem esik ez rosszul, hanem rengeteg volt th-snak is, akikkel sokszor nagycsoportokon meg azon kívül is próbáltunk segítséget nyújtani nekik, meg meggyőzni őket, hogy ne szakítsák meg a terápiát

2021. jún. 26. 01:39
 17/22 hosszúhajú ***** válasza:
borderline vagyok. 25 évig beszélgettek velem. nem az kell. terápia kell. van konkrét terápia bordiknak, 25 tapasztalattal mondom, a beszélgetés nem a megoldás, nem véletlen találtak fel külön bordi-terápiákat. valódi terápiás csoportok is vannak - nem szimpla csoportterápia, hanem bordiknak. van valami pszichológuskereső oldal - talán ha ott beírod hogy borderline.
2021. júl. 1. 06:47
 18/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, ha valaki próbál segíteni, de légyszi egyrészt ne ezen a "beszélget" szón lovagoljatok már folyton, másrészt ha valaki tud ilyet, az konkrét embert írjon be, mert a keresőket én is tudom használni, és gyakorlatilag az összes, értsd, ÖSSZES pszichológus és pszichiáter bemutatkozását, adatlapját láttam már, aki Magyarországon praktizál, és említi a profilján a "borderline" szót.

Olyan írjon, ha létezik ilyen, aki olyat tud mondani, hogy "Kovács Pista pszichoterapeutához, guruhoz, akárkihez stb. jártam borderline-osként, nekem nagyon sokat segített, tudom ajánlani, itt és itt megtalálod az elérhetőségét". Vagy ha valaki bordereseknek való KONKRÉT csoportot tud, akkor ilyen javaslatnak is nagyon örülök.

(A Tündérhegyet, Nap-Kört és a Semmelweis egyhónapos pszichoterápiás kezelését már ismerjük, ezek már megvoltak/folyamatban vannak.)

2021. júl. 1. 14:53
 19/22 anonim ***** válasza:

mentálport, kréné, jelenlét, ménesi

ezeket a rendelőket nézd, itt olyat válassz, aki pszichoterapeuta és dolgozott tündérhegyen

a pszichológuskeresőt meg felejtsd el, alig van fenn borderben kompetens ember

2021. júl. 1. 15:12
 20/22 anonim ***** válasza:
előző vagyok, most nézem, hogy már felsoroltam neked ezeket a rendelőket, nem tudom, hogy mit vársz még ennél többet, mert amúgy kábé 3 ilyen ember van, aki megfelel a feltételeknek, valamelyikhez menj el
2021. júl. 1. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!