Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy lánynak anyakomplexusa...

Ha egy lánynak anyakomplexusa van, az hogyan nyilvánul meg a szexuális életében? Milyen behatással lesz rá? Vagy lesz bármilyen hatása?

Figyelt kérdés
Alapvetően az is érdekelne, hogy hogyan alakul ki az anyakomplexus, milyen dolgok miatt, de az érdekelne kifejezetten, hogy ennek milyen hatásai lehetnek a késöbbiekben valaki szexuális életére.

2021. jún. 21. 17:47
 1/4 anonim válasza:
54%

Ehez leszbikusnak vagy biszexuálisnak kell lenni,nem?

Gyanítom ugyan úgy mint az apa komplexus...anyuci-ként referál a partnerére

2021. jún. 21. 17:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Hmm, igen, ez érdekelt engem is..!

Mármint úgy értem, hogy pl nekem van egy barátnőm, akiről tudom, hogy apakomplexusa van. Meg ezzel ugye viccelődni is szokás, már amennyire.., gondolok itt az ilyen "apucis" szövegekre, ha pl valakinek van egy idősebb pasija. De megfordult a fejemben, hogy ez lehet másképp is? Mármint hogy nem "apuci" kell, hanem "anyuci", de annak is kell legyen valami oka, nem?

Lehet, hogy elég hülyén tettem fel a kérdést és úgy is fejezem ki magam, ezért elnézést kérek, de valóban érdekelne, hogy van e ilyen és ha igen, akkor ez mi és mi miatt van.

2021. jún. 21. 18:05
 3/4 anonim válasza:
77%
Anya komplexusos pasik vannak,hogy ez igaz e a lányokra is az már nehezebb kérdés,személyszerint én még nem láttam de logika diktálja hogy ilyen is van.
2021. jún. 21. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ne mossuk össze a biszexualitást, leszbikusságot a pszichés problémákkal. Vannak személyiségzavarok (pl. borderline), ahol az identitás valóban olyan mértékben töredezett, hogy a szexuális orientáció is sérül, de ennek a pontos meghatározását érdemes egy szakemberre bízni. A lényeg a lényeg, a homoszexualitás alapvetően nem jelent identitászavart.

Visszatérve a kérdéshez, az anyakomplexus sok mindenben megnyilvánulhat, lányoknál például a női mentorokhoz való extrém kötődésben. Ezt a gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy egy tanárnő és egy diáklány között szoros viszony alakul ki, vagy más munkaviszonyban úgy nyilvánulhat meg, hogy az anyakomplexusos lány az idősebb női vezetővel igyekszik azonosulni, függ a véleményétől és a hangulatától. Önálló véleményt nehéz alkotniuk, megfelelési kényszerük lesz.

Az elanyátlanodott lányoknak nincs mindig anyakomplexusuk, van hogy megtalálják saját magukban az anyukát.

2021. jún. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!