Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichológus fenyegetőzhet...

Egy pszichológus fenyegetőzhet azzal hogy bezárat pszichiátriára?

Figyelt kérdés

Ezt ő hogy teheti meg?

Semmi köze ahoz a helyhez szerintem.Szoval volt vágdosásról szó

És azt mondta ha legközelebb meglátja rajtam elintézi hogy bezárjanak oda

2021. jún. 19. 22:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Ha bizonyítottan ön és/vagy közveszélyes vagy, akkor bekerülhetsz a zárt osztályra, de ennek megállapítása pszichiáter feladata.

A pszichológus aki ezzel fenyegetőzik, az nem szakember... A kiváltó okok feldolgozásában, kezelésében és megszüntetésében kellene segítenie. Vagdosás miatt nem küldhetnek (és eddig nem is küldtek senkit) pszichiátriára, csak ha biztosak benne, hogy öngyilkos akarsz lenni.

2021. jún. 19. 22:58
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
1# vagyok. Kiskorú vagy esetleg? A pszichológus magán vagy tb támogatott?
2021. jún. 19. 23:00
 3/12 anonim ***** válasza:
33%
De, beküldhet, ugyanis a pszichológusok-pszichiáterek elég szépen összedolgoznak. Ugyanis ha vagdosod magad, önveszélyes vagy. És nem fenyegetőzik, hanem segítene.
2021. jún. 19. 23:01
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen az

Magán

2021. jún. 19. 23:03
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem küldhet be és nem is szoktak... Ez üres fenyegetőzés. Sajnos rengetegen vagdossák magukat, de amíg nem célod az öngyilkosság, addig nem kerülsz akaratodon kívül pszichiátriára. (Öngyilkossági gondolatok esetén sem küldenek be, csak ha konkrét terved van.)
2021. jún. 19. 23:04
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
4# Ez esetben én pszichológust váltanék. A vagdosás problémát nem fenyegetőzéssel kell megoldani... Kiskorú esetén ezt sajnos pár "szakember" be meri vállalni, de nem mennek vele semmire. Nekem is voltak barátaim akik falcoltak. Őket pszichoterápiával kezelték, szóba sem jött, hogy pszichiátriára kerülnek, ha nem hagyják abba.
2021. jún. 19. 23:09
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom abba hagyni

És nem is akarom

Számomra megnyugvást jelent

De ő ezt nem értheti.Akkor amúgy nem értem minek fenyeget

2021. jún. 19. 23:12
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
7# Nem akarlak megbántani, de itt veled is baj van. Igaz, hogy a pszichológus nem fenyegetőzhet, de te nyíltan kijelented, hogy nem is akarod abbahagyni. Megnyugvást jelent igen, ezt a pszichológus is érti. De azért vagy pszichoterápián, hogy a kiváltó okokat feldolgozd és megtanuld más módszerrel kezelni a szorongást. Hosszútávon ezzel jobban jársz. Vagy hegeket és minimális stressztűrő képességet akarsz egy életre?
2021. jún. 19. 23:19
 9/12 anonim ***** válasza:
27%

Nem csak fenyegetőzhet, de meg is fogja tenni.

Az a dolga, hogy ne halj meg! Aztán ha ez megvan, majd akkor kezdik a kezelést!

2021. jún. 20. 00:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Én nem halok meg🙄csak így nyugtatom magam

Ez csak nem lehet akkora baj...és szerintem nem elég indok hogy oda bezárjanak🙄🙄🙄

2021. jún. 20. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!