Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotril mennyire gyorsan...

Rivotril mennyire gyorsan kezd el hatni és mennyi ideig tart a hatása? Részletezem a kérsést a leírásban.

Figyelt kérdés

Egy ideje rámjön esténként a szorongás, elkeseredettség érzés. Pár hete annyira durva ez az érzés hogy időnként csak alkohollal tudom eltmpítani, tűrhetővé tenni. Azonnal elmentem pszichológushoz és pszichiáterhez is. Évek óta nem ittam egyáltalán alkoholt, régen is csak ha esemény volt. Azért kezdtem el mert éreztem hogy kell valami.

Fel is írtak antidepresszánst, és rivotrilt. A rivotrilt csak addig kell rendszeresen szednem amíg elkezdem az antidepresszáns kúrát.

Holnap délután érkezis meg az antidepresszáns a gyógyszertárba. A rivotril már megvan. Holnap reggel elajándékozom minden alkoholt ami a házban van hogy véletlen se fanyalodjak rá. Akkor kezdem el mindkét gyógyszert szedni. Reggel 1/2, délben 1/2, este 1 rivotrilt ajánlottak.

Ma este is rámjött a szorongás. Úgy éreztem kell valami ami azonnal segít. Az alkoholhoz nyúltam reflexből. Egyszerűen féltem hogy mi van ha a rivotril soká hat, akkor arra már nem ihatok rá és nagyon nehezen fogom addig is viselni ezt az érzést. Ront a helyzeten hogy rohadtul nem érek rá pánikolni, sok dolgom van aztán mennék aludni.

Jó lenne előre tudni hogy mire számítsak. Ha Rámjön a stressz vagy a pánik akkor mennyi idő múlva hat a szer? Gondolom nem olyan gyorsan mint egy feles.

#RIVOTRIL 0,5mg
2021. jún. 3. 21:49
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10: Köszönöm a választ. Elég jó magán pszichiáterhez járok, bízom benne. Elvileg 2 hétg kell szednem amíg hat az antidepresszáns.

Eléggé rászoktam a Sanvalra (ez egy altató, nem szorongás oldó). Az orvosom azt javasolta hogy hagyjam el, és helyette este 2db 0,5-ös rivotrilt szedjek esténként 2 hétig. Arra gyanakszik hogy a szorongás miatt nem tudok elaludni.

A Sanvalt közvetlenül lefekvés előtt szedtem és gyorsan hatott. A rivotril lehet nem hat olyan gyorsan. A legközelebbi konzultáción ezt is megbeszélem a pszichiáteremmel.

Szerintetek lefekvés előtt mennyivel szedjem a rivotrilt ha alváshoz javasolták? Közvetlen előtte, egy órával előtte, vagy más tipp?

2021. jún. 4. 13:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdésnek alvás előtt 1 órával vedd be,aztán meglátod hogyan reagálsz rá,mikor hat stb.
2021. jún. 4. 13:57
 13/17 A kérdező kommentje:
Szerintetek ezeket a szereket éhgyomorra vagy evés után érdemes bevenni? Ha jól sejtem akkor éhgyomorra jobban hatnak. Viszont nem irritálják az emésztőrendszert? Lehet érdemes inkább enni mielőtt benyomom ezeket?
 14/17 A kérdező kommentje:
12: Köszönöm a tippet, megpróbálom 1 órával lefekvés előtt
 15/17 A kérdező kommentje:
Ohh, sokkal lightosabb ez a rivotril mint gondoltam. Féltem hogy vmi erős tudatmódosító hatása lesz. Fél szemeket meg sem éreztem. Talán egy nagyon enyhe lightos nyugalom jött rám, ez is csak addig tart amíg fel nem húz vmi. Este szokott rámjönni a pánik, eddig még nem jött. Lefekvés előtt egy órával beszedek egyet vagy kettőt. Remélem azért annyi kraft van a dologban hogy segítsen ha nagyon erős pánik tör rám.
2021. jún. 4. 20:25
 16/17 A kérdező kommentje:
Pedig soha nem szedtem ilyeneket. A testsúlyomra sem lehet fogni, sajna kórosan sovány vagyok. Ezen is igyekszem változtatni. Vmiért engem egyáltalán nem szedált le.
2021. jún. 4. 20:27
 17/17 anonim ***** válasza:

Segíteni biztos fog,csak egyénfüggő kinek mennyit kell szedni és mennyi ideig tart a hatás.

Én reggel éhgyomorra veszem be,a délit meg ahogy épp kijön az időpont. Sosem volt baja tőle a gyomromnak.

Írtam, hogy nekem se olyan erős, max 6 óra a hatása nálam és az se szedál le. Van 2mg-os belőle az biztosan jobban üt,de nem szeretném kipróbálni. A dokim azon van hogy minél hamarabb el tudjam hagyni,de ugye csak fokozatosan ajánlott mert erős elvonási tüneteket okoz.Te is csak addig szedd amíg muszáj,mert erős függőséget okoz.Tapasztalat :(

2021. jún. 7. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!