Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit reagálna rá a pszichiátere...

Mit reagálna rá a pszichiáterem vagy a pszichológusom ha közölném velük, hogy csak akkor szedem tovább a gyógyszeremet, ha ismét járhatok pszichológushoz?

Figyelt kérdés
A hippokratészi eskü értelmében akkor azt kellene tenniük, hogy visszaengednek a pszichológushoz, hogy jobban legyek, nem igaz? A pszichológussal korábban lezártuk a terápiát.

2021. máj. 27. 02:58
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
A bizalom újra kiépíthető dolog. Az ő döntése is, ezért kellene valahogy meggyőzni. Másrészről a pszichiáterrel komoly munkakapcsolatban állnak, ha a pszichiáter nem adja áldását anélkül nem működik. Új pszichológust nem tudok keresni. Egyedül hagytak a posványban.
2021. máj. 27. 14:25
 12/26 anonim ***** válasza:
97%
Nekem ez eléggé üldözésnek tűnik. Te üldözöd a pszichológusodat, követelőzöl, mintha ő egy robot volna, aki kénytelen a rendelkezésedre állni. De, tudsz új pszichológust keresni. Már itt is látszik, hogy hajlamos vagy a zaklatásra, zsarolásra.
2021. máj. 27. 18:19
 13/26 anonim ***** válasza:
97%
De konkrétan a kérdésedre válaszolva: ha megzsarolod a pszichiáteredet, ő is el fog küldeni. Nem lehet kényszeríteni hogy zsarolót kezeljen. Ő is ember.
2021. máj. 27. 18:24
 14/26 anonim ***** válasza:
97%
Ne zaklasd már azt a szegény pszichológust... Keress egy újat. Semelyik szakember nem fog újra elvállalni, ha átléped a terápiás keretet és emiatt lezárja a terápiát. A terápiás keret a szakember védelmét is szolgálja... Ha megpróbálod megzsarolni a pszichiátert vagy a pszichológust, akkor garantáltan el fog küldeni.
2021. máj. 27. 18:28
 15/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem kéne zsarolásra biztatni egy pszichiátriai beteget.
2021. máj. 27. 19:57
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Az a szakember, aki ilyennel levakar, hogy megszegted a terápiás kereteket, nem biztos, hogy nagyon hasznodra lenne. Ők is csak emberek, saját érzésvilággal, amit nem minden esetben tudnak szétválasztani a terápiás munkától. Ha ezt felismeri a terapeuta, le kell passzolnia a kliensét mindkettejük érdekében. Persze lehet olyan szitu is, amikor a Te érzéseid akadályozzák a terápiát, pl. érzelmi áttétellel zaklatod a terapeutát. Ha ez a helyzet is kezelhetetlenné válik, szintén érdeked, hogy mást keress.

Az viszont alapvető, hogy a gyógyszerezés (tünetelnyomás) mellett tényleges, oki kezelést is kapjál (pszichoterápia). Ha ez a jelenlegi felállás szerint nem megy, fontold meg, hogy pszichiátert és pszichológust is váltasz.

2021. máj. 28. 00:05
 17/26 A kérdező kommentje:

Nem robot. Pszichológus. Ez a munkája, könyörgöm. Hogy pszichoterápián részt vehessek nála. Nem az, hogy mondvacsinált indokokkal elküldjön a fenébe. Ő vállalta ezt a munkát, hogy idiótákkal beszélgessen. Mások meg karukat veszítik munka közben vagy mit tudom én. Vannak, akadhatnak kellemetlenségek. És itt nem arról van szó, hogy én levágnám a karját. Arról nem is beszélve, hogy kettőn áll a vásár. Ebben neki is szerepe volt. Hozzájárult dolgokhoz.

Én nem akarnám zsarolni őt/őket. Csak szeretném folytatni a közös munkát zökkenőmentesen. Megcsinálom, amit a pszichiáterem kér, szedem a gyógyszeremet, együttműködök. A munka nem mindig kellemes, de el kell végezni. Adjon lehetőséget a pszichoterápiára, ahogy az utolsó is említette, az szükséges. Nem olyan dolgokat rebesgetni, hogy hát talán fél év múlva.

2021. máj. 28. 02:15
 18/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem te voltál az, aki szerelmes a pszichológusába?
2021. máj. 28. 02:43
 19/26 anonim ***** válasza:
95%
Még mindig nem érted, hogy lezárta a terápiát? Ez egyenlő azzal, hogy nem akar veled foglalkozni és/vagy túl nehéz eset vagy neki. Igen, az a munkája, hogy ilyen emberekkel dolgozzon, de az ő döntése, hogy kivel akarja ezt a munkát folytatni. Nem is működik az olyan terápia, ahol a pszichológusnak ellenérzései vannak a klienssel szemben...
2021. máj. 28. 07:16
 20/26 A kérdező kommentje:
Nem értem. És ilyenkor már a telefont se kell felvennie? Nem értem minek köszönhető ez a nagy váltás.
2021. máj. 28. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!