Ha nem találom a helyem a világban tényleg már csak az öngyilkosság marad?
24l vagyok és úgy érzem sok mindent elszúrtam.
Sulis szekálások és kiközösítés mai napig kihat az életemre.
Nem tudom elengedni a múltban történteket.(öngyilkossági kísérletek, búcsúlevél, lógások és ezek még tinikorban).
Nem kell társ mielőtt írnátok mert erős szociális fóbiám van, introvertált vagyok és csendes és nem bírnék mást megtűrni mellettem.
Az nem olyan nagy gond. Lesz majd barátod. Nem ezer mint a többségnek, hanem kettő három . De azok igaz barátok lesznek.
Akinek sok barátja van,annak nincs egy sem.
Hogy lehet 24 alatt elszurni barmit?
Akkor meg olyan gyerek az ember hogy alig bir rendes donteseket hozni.
Amiket nem tudsz elengedni, azokat azert nem tudod mert meg mindig az vagy.
Szerintem pont hogy egy jo, megbizhato rendes tarsra van szukseged aki feltetel nelkul szeret es mindig veled van barmi joban, barmi rosszban.
Csak az a baj, hogy nem bizol az emberekben.
Ahhoz nagyon jo indok kell, hogy valaki ne akarjon baratokat vagy parkapcsolatot. "Ingyen" nem lehet ilyet mondani hogy nem kell tars. Ez csak egy ilyen alca.
Megkerdezhetnem, hogy mit jelent szamodra az hogy nem talalod a helyed a vilagban?
Egy szociális fóbiásnak ugyanúgy lehet társa, mint más embernek. Ha van valakid, akiről tudod, hogy szeret, akkor vele szemben nem lesz egyáltalán fóbiád.
Van valami, bármi, amiben örömödet leled? Séta, kirándulás, film, zene, állatok, növények stb.?
Kérdező, tessék összekapni magadat.
Én 26/N vagyok, 10 éve szorongásos betegséggel, számos pszichológust jártam meg, de nem adom fel. Olyan durva volt a szorongásom, hogy hónapokig MINDEN NAP hánytam, 8 kiló 2 hét alatt lement, nem mertem utcára menni, nem tudtam aludni...és mindez egy alkoholista anyuka miatt, akinek a hányását takarítottam, meglopott, elette az ételt előlem..és itt vagyok, küzdök, és nem adom fel.
Ugyanúgy céltalannak éreztem magamat, mint te, egyetemen rossz szakot választottam, amit nem szeretek tanulni. Magányos voltam sokáig, közben történt a családban haláleset, van fogyatékos testvérem...DE!!vSosincs késő. Küzdeni kell.
Addig próbálgasd a dolgokat, amíg megtalálod mi érdekel, és dokihoz járj továbbra is, nekem is van, csak meg kell találni a jó doktort.
1. Találj valami sportot. Bármit, ami leköt. Én itthon edzek, előtte pedig amíg nem volt covid edzőterembe jártam (ismerősökkel, mert egyedül nem mertem).
2. mi okoz örömet? Nekem 26 év kellett, hogy rájöjjek, hogy az, hogy ha segítek másokon. Állaton, emberen, bármi, csak segítsek. Nekem ez az életcélom. Látod mikor jöttem rá? 26 évesen.
Egyáltalán nem vagy elkésve, és igenis előtted az élet. Hidd el.
Volt olyan, őszintén bevallom, hogy 3 évig itthon ültem. Nem dolgoztam, nem jártam iskolába, mert nem mertem. Tudod mi segített? 3 év után úgy voltam, hogy erőt veszek magamon és kimozdulok a komfortzónámból. Eleinte NAGYON nehéz volt, de utána sokkal jobb lett. SOKKAL.
Kedves kérdező!
Számomra ezt azért nagyon furcsa olvasni, mert csak 1 évvel vagyok fiatalabb nálad (23) de ugyanebben a cipőben járok és én fiú/férfi vagyok.
Mai napig rémálmaim vannak azzal, amikor az elemi iskolában felgyújtották a táskám a tornaöltözőben. Mivel én sem mentem, pont ezek miatt a traumák miatt középiskolába/gimnáziumba (egy kietlen, ódon iskolai folyosótól a mai napig félek) én sem szereztem érettségit, sem egyetemi diplomát, ezért az intellektuális képességeimnek megfelelő munkakört sem tölthetek be. Bezárkóztam. Jót is nevettem a karantén kezdetén a sok mimóza lelkűn, akik 48 óra bezártság után már világvégét vizionáltak, ugyanis én ebben a karantén állapotban vagyok már idestova 8 éve. Szívszorító érzés számomra látni egy ballagást, ahol a fiataloknak egy új szakasz kezdődik az életében, mert az enyém megrekedt. Valóságos fizikai fájdalmat okoznak nekem a hétvégék, mikor látom, hogy a korombeliek kocsiba pattannak és elmennek a barátaikkal egyet sörözni, ugyanis nekem sem barátaim nincsenek, sem jogosítványom, sem kocsim, legfőképpen pedig lelki erőm, hogy mindezeket megszerezzem a magam számára. Úgy érzem magam mint valami kihalófélben lévő faj utolsó példánya, aki egyedül van a nagyvilágban, mindenki számára idegen, de mégis élni kell, hogy őrizze egy régi szebb világ hírét. Én az írásban találtam meg a megnyugvásom. Van egy olyan mondás, miszerint ott ahol bezáródik egy ajtó, kinyílik egy új. Nincsenek barátaim, nincs biztos jövedelmem, nincs kocsim, nincs érettségim, nincs egyetemi diplomám, nincs doktorim, nincs szerelmem, nincsenek szép emlékek kamaszkori kalandokról, első csókról, nincs olyan ember kerek e világon aki engem viszont szeretne. Viszont ez alatt a 8 év alatt megszerettem olvasni s megtanultam a filmeket nem csak nézni, hanem értelmezni, hogy mitől jó egy történet, mitől működik, szóval én éppen most fejezem be az egyik kéziratom, egyik facebookon megismert író barátom lektorálja, aztán keresek kiadót hozzá. Bízom benne, hogy te is megtalálod a számításaidat az életben. Ha néha úgy érzed, hogy ez a te hibád, akkor kérlek ne tedd így. Vannak történelmi korok, s azoknak áldozatai, mint például a kommunizmusnak az úgynevezett "osztályidegen elemek" akiket volt, hogy több mint 10 évre "GULAG" névre keresztelt munkatáborokba zártak, ott pedig megnyomorították őket lelkileg egy életre. Ugyanakkor viszont el tudták mesélni a történetüket az utókor nemzedékének. Ez az iskolai erőszak, azaz az úgynevezett "school bullying" mind a mai liberális világnak a mellékterméke, mi pedig ennek áldozatai vagyunk. Közösségünk is van a Reddit nevű oldalon, "Incel" névvel illetjük magunkat és a mainstream média, gyakran összemos minket a közösségünk radikálisabb tagjaival is. Végső soron viszont úgy érzem mozgalommá szerveződünk és békés, politikai úton ki fogjuk járni, hogy a sok elvesztegetett évért és lelki sebért, kárpótlást kapjunk a többségi társadalomtól. Ha úgy érzed, hogy szeretnél velem beszélgetni, kérlek bátran írj rám privátban. Fel a fejjel! Volt ez rosszabbul is, lesz még jobban is, zöldülő vetésben szól még a haris, csendül-pendül még a kasza, lesz majd aratás, leszünk mi még vígabban is kenyeres pajtás...
Én 1 web oldal nevét adom meg sokat segít olvasd el. Én tapasztalatból tudom, hogy sok múlik azon miként ébredsz fel mert úgy kell felébredni, hogy minden nap ártatlan és tiszta és van esélyem változtatni és jobbá tenni az életem mert látom a kék eget eseményre gondolsz 1 apró dolog pl: ma már sikerült ezt elérnem megtennem büszke vagyok magamra. Az igaz , hogy jobbá teheted a napjaidat mindig a szépet a pozitívat kell keresni és értékelni önmagad mert az sokat számít.
Hogyan legyen félig teli a pohár? – A tanulható optimizmus ...
[link] › hogyan-legyen-felig-te...
2018. szept. 23. — Ki ne szeretne optimista lenne? ... A tanult optimizmus annak a képességünknek a fejlesztését jelenti, ... Hogyan válhatunk optimistábbakká?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!