Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik velem?

Mi történik velem?

Figyelt kérdés

Ez már kb 2 éve tart. Elég bonyolult a dolog, de megpróbálom viszonylag röviden és tömören leírni.

Először csak rossz kedvvel kezdődött, ez kb olyan 1-2 napig tartott, utána elmúlt.

Ezután az egyik osztálytársam elkezdett lelkileg bántalmazni, így kialakult egy bennem egy negatív önkép magamról. Azóta képtelen vagyok elfogadni magamat úgy ahogy vagyok. És egyre többször érzem magam magányosnak, még akkor is amikor a barátaimmal vagyok. Állandóan másokhoz hasonlítom magamat amiről képtelen vagyok leszokni. (nem vagyok egy nádszál alkat)

Az alvással is gondjaim vannak. Lefekszek este, és nem tudok elaludni. Elöntenek a gondolatok és nem hagynak nyugodni. Mostmár olyan hajnali 4 körül tudok elaludni, és 6 körül kelek suliba, ami nagyon kevés. Mindig fáradt vagyok, sápadt az arcom és sokszor elalszok órákon az iskolában.

Rettegek az emberektől. Félek tömegbe menni, vagy olyan helyre ahol sokan vannak. Azt érzem hogy mindenki engem néz és rossz véleménye van rólam. És ez szörnyű.

Ez újabban történt csak, viszont nem tudok rendesen enni. Nincs étvágyam. Sokszor hagyok ki étkezéseket. Ha eszek valamit, vagy valami olyat amiben sok kalória van, attól bűntudatom van.

Próbáltam már segítséget kérni anyukámtól, hogy az talán segítene ha eljáratna pszichológushoz. De ő nem vesz komolyan, állandóan azt mondogatja hogy jól vagyok, és nincs rá szükségem. Még együtt se próbál velem érezni, és más nincs akitől segítséget kérhetnék.

A családomból sincs senki, iskolapszichológushoz járok, de vele csak baromságokról beszélhetek és el is ítélt már nem egyszer.

Egyedül még nem tudnám kezeltetni magam.

Mit tehetnék?

2021. máj. 25. 10:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem is volt ilyen. Nekem a végén már pánikrohamaim voltak. Menj el pszichológushoz és szólj a szüleidnek. A pszichológushoz próbálj tartósan járni mert én is úgy jártam hogy egy darabig jártam és abbahagytam és most 23 évesen kiújultak a bajok.
2021. máj. 25. 10:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak pánikrohamaim. De ezt mondom hogy egyedül nem tudok elmenni rendeshez, a suliban meg csak viccet űznek belőlem
2021. máj. 25. 11:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Szüleid nem segítenek?
2021. máj. 25. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!