Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csak az autisták kerülik a...

Csak az autisták kerülik a szemkontaktust?

Figyelt kérdés

2021. máj. 23. 18:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2021. máj. 23. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is mert irritál.

Van aki annyira el tudja magát adni, hogy "1 órán át szemztem a lánnyal". Rám meg az ideg jön, hogy mi a falloszt bámul. Bármennyire is nyugodt vagyok egyből idegbe jövök, hogy mit bámul. Akar valamit jöjjön oda, beszélgethetünk senki nem zavar. De az, hogy csak néznek irritál.

2021. máj. 23. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal nem vagyok az, és én is kerülöm.
2021. máj. 23. 18:56
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

A sunyi ember is kerüli. Meg a szégyenlős is.

Én akkor kerülöm, ha agresszív ember közelít pld a villamoson.

De elég sok betegség van az autistákon kívül, akikre jellemző.

2021. máj. 23. 19:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem vagyok autista és én is kerülöm.
2021. máj. 29. 23:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én meg autista vagyok és kerülöm igen. Mert semmi értelmét nem látom. Úgy sem tudok kiolvasni a szemből érzelmeket, ha órákig nézek farkasszemet. Ráadásul kellemetlen érzés nekem. Csak azért nem fogok más szemébe nézni, mert ezt várja el a társadalom. Ha ettől hazugnak vagy szégyelősnek hisznek, hát hadd higgyenek.
2021. máj. 31. 14:29
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Volt egy főnököm ha gyűlés volt vagy csak megkérdeztél valamit tőle négyszemķözt,vagy a falat nézte vagy elnezet melletted. Erdekes. Nem volt sunyi, arra gondoltam nála esetleg fél. Fél hogy meglátják ki ő nem tudom. Feltételezem ilyen is lehet.
2021. jún. 5. 22:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Általános csalódottság az emberekkel szembe, ezért preferálom elnézni mellettük. Akit zavar, ezzel kiszűrőm előre egyből.(Igen előítéletből csinálom, hogy lecsekkoljam kicsoda lehet.) Nehogy fen akadjon már most nekem az elején. Azzon kívül beletudok nézni más szemébe egy idő után olyan félév múlva esedékes már, hogy rendszeresen nézek neki a szemébe, ha rendbe vagyok vele.

Akit kifejezetten irritál és hangot ad neki, annak azért se fogok belenézni, hogy érezze a megjátszott nyitottságnak az árát. Ez ritkábban fordul elő, de volt rá példa.

Szeretném, ha a bizalomról tudjon szólni és nem egy betanult szokás legyen elsősorban.

2021. jún. 8. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet így is tekinteni az emberekre ahogy Te 8-as.Ahoz hogy belenéz kommunikáció közben a másik szemébe nem kell hogy bizalmat adj és elvárj.De Te jobban érted önmagad mint én Téged. Ennél azért sokkal többről szól a bizalom. Lenne egy kérdésem feléd, abba belegondoltál hogy egy idegen ember vagy nem idegen de pl távol áll a lelkedtől,ha beszél hozzád Te meg elnézel mellette esetleg nem érzi-e ettől rosszúl magát? Esetleg hogy semmibe veszik? Fordítva Te mit éreznél? Persze ha próbal az ember belenézni a másik lelkébe akkor eszébe juthat hogy Te aki elnézel a másik mellett nincs-e valami baj sérelem benned stb... De sokaknak nem biztos hogy ez jutna egyből eszébe, hanem az hogy semmibe vetted a másikat.🙂 Tiszteletbe tartom amit írtál de próbáld ilyenkor a másik oldalt is megvizsgálni.🙂 Ennek egy természetes dolognak kellene lennie független attól adsz vagy nem adsz bizalmat.🙂
2021. jún. 8. 23:36
 10/10 anonim válasza:
8-as, jó kis történetet találtál ki, hogy igazold magad előtt az önbizalomhiányodat, és ne magadban, hanem másokban keresd a hibát, amiért képtelen vagy szemkontaktust tartani
2021. nov. 25. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!