Honnan lehet tudni, hogy valaki felnőttként autista vagy annyira zárkózott, félénk, hogy senkivel nem mert beszélni, se szemkontaktust nem bírja?
Én is Aspergeres vagyok, és a szemkontaktus hiánya valóban klasszikus tünet, de mástól is lehet, pl. szociális fóbia.
Aki autista, az örökre az is marad, max. enyhülnek a tünetek.
25N
Vagy annyira magának való lenne tényleg?
Én ismerek amúgy olyat aki 32 éves és mindenkinek egy a véleménye róla: sík hülye szegény. Ő nem autista, nem tudjuk nála ez hogy sikerült, állítólag az egész család hibádzik. Én csak őt ismerem. Na ő aztán te jó isten... Egyszerűen az ember vagy elfogadja hogy ő bizony ilyen, vagy nem. Ő egy kb. nem tudom, 5 éves szintjén van e valahol. Különben a legjobb droid a cégnek pont ezért mert őt irányítani kell és ő csinálja mint a gép! Munkájával nincs gond. Ő ezt kérte, hogy mondjuk meg mit csináljon amikor egy soron csapatmunkában dolgoztunk mert nem tudja magától. Én sokat dolgoztam vele. Több mint egy év mindennap. Azóta már nem egy helyen vagyunk, de mindennap beszélek vele műszak előtt. Beszélek, de nem hallja meg legtöbbször. Mondja a marhaságait, nem számít hogy össze független e vagy sem. :)
Amúgy meg nagyon kedvelem annak ellenére, úgy ahogy van elfogadtam, tényleg. De sajnálom is, hogy valahol félre ment, mert egy helyes, 32 éves férfi lehetne! De nem az, mert csak gyerek agyilag és nem fog változni. Megtanultam őt nem felnőttként kezelni, mert őt úgy nem lehet. Gyerekként kell rá tekinteni. Különben nagyon jó szívű és ki is van használva rendesen hát mert hülye szegénykém és hiába papoltam neki szépen, akárhogy! A vicc, hogy ő is ezt mondja magáról, hogy hülye. Nem sértődik meg semmin, akármilyen durvát szólnak neki be, nem jut el ahova kéne neki. Hát ő ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!