Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az hogy ami nem...

Miért van az hogy ami nem érdekel azt nehezen értem meg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves fiu vagyok.Van egy olyan problémám hogy ami nem érdekel azt nagyon nehezn tanulom meg/fogom fel..Leginkább a sulival van így.Sokszor meg annyira nem tudok figyelni rá, hogy valamit többször kell elolvasnom hogy megértsek.. Na viszont hogyha valami érdekel azt nagyon könnyen megtanulok..Legyen szó bármiről. Sokszor ami érdekel arra magamtol rájövök segítség sem kell.Meg egybol megértem ha elmagyarázzák.Mit tudnék tenni hogy egyszeruen megértsem ami nem érdekel? Próbáltam már csak arra koncentrálni de akkor se sikerül..

2021. máj. 21. 08:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Ami nem erdekel, abban is probald meglatni vagy megtalalni benne a bamulatosat.
2021. máj. 21. 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Mert az emberi agy így működik. Ha minden hülyeséget megjegyeznénk, az agyunk nem bírná. Emiatt az folyamatosan szelektál, mégpedig meglepően hatékony módon. Ezért tudtunk kiemelkedni az állatvilágból, és ezért tudtunk végső soron egy civilizációt építeni.

Csakhogy aminek ezt köszönhetjük, később pont ez vált hátrányossá. Az őserdőben remekül működött az, hogy ami érdekes és fontos, azt megjegyzi az agy, ami pedig érdektelen, az megy a kukába. Viszont az oktatási rendszer meg pont abból áll, hogy függetlenül attól, hogy kinek milyenek a képességei, és mi az érdeklődési köre, válgoatás nélkül ugyanazt toljuk le a torkán. Akinek a szelekciós képességei rosszabbak, az ironikus módon jobb eredményt fog a közoktatásban elérni, akinek pedig jobbak, abból lesz a "közepes" tanuló. Aztán persze az más kérdés, hogy később ki mennyire fogja megállni a helyét, amikor tényleg használni kell az agyát. Nem véletlenül világítottak rá neves pszichológusok is, hogy általában nem a színötös tanulókból lesznek azok, akik a legjobban boldogulnak.

2021. máj. 21. 08:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Mert nem érdekel. Ennyi.
2021. máj. 21. 09:04
 4/6 anonim ***** válasza:

A központi lényeg a szeretet. Amit, akit nagyon szeretsz arra sokáig emlékezni fogsz.

Mélyen elgondolkoztam korábban ezen és arra jutottam, hogy változtatok életemen és megpróbálom a napjaim minden percében megtalálni egy örömforrást, aminek örülhetek.

Mivel tanár vagyok, és a rutinszerű tanítás réme fenyeget, nekem nagyon fontos kérdés amit írtál köszönet érte.

A másik fontos támpont a szeretet mellett, az újdonság megélése. Ezért olyan emlékezetesek az utazások új helyekre és az első szerelem.

2021. máj. 22. 05:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezzel mindenki így van. Ami nem érdekel, azért azt is meg kell tanulni, persze, ha nem is érted, mint én a matekot, akkor már nehezebb a helyzet. Nekem egy külön tanár segített.
2021. máj. 22. 10:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Vannak olyan tantárgyak amiben akar egy másik diák is sokat segíthet pl a padtarsamnak sokat magyaráztam matekot és amit órán nem értett azt tolem valamennyire megértette (ez nem azt jelenti hogy jobb lennék mint a tané csak néha egy korunkbeli sokkal jobban megláthatja azt hogy mi miert nem megy )

De amúgy ez teljesen normális mindenki így van ezzel kedves kérdező csak valaki sokkal jobban tud magolni míg más nemtud

2021. máj. 24. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!