Drog az az anyag, ami az központi idegrendszerre fejti ki hatását, és megváltoztatja annak működésèt. Ez a pontos definíció.
A fű tehát drog. Mivel hatására ellazulsz. Fizikailag nem, pszichésen rá lehet kattanni. Bár én kézremegést tapasztaltam mikor befejeztem.
Nem egy kemény drog, de a pénzt ugyanúgy viszi, te meg megteremted rá, mert el akarsz lazulni. Azért nem vagy rá mindenért képes mint a heroinèrt. Ez így van az alkoholnál is, mielőtt bárki azzal jönne, hogy az mivel jobb.
Fű egyik veszélye, hogy a rejtett pszichés betegségeket előhozza, miközben lehet hogy a hajlam ellenére sosem jött volna ki.
Másik veszélye, hogy nem tudhatod te mennyire vagy hajlamos a függőségre. Ezért nevezik kapudrognak. Lehet 10-ből 1 ember lép tovább erősebb cuccok felé, de mind a 10 azt hiszi, hogy a másik lesz az.
8-as vagyok.
Amúgy van abban valami, hogy a gyógyszerek is drogok, szoros értelmezésben.
A fájdalomcsillapító se a fogad gyógyítja meg, hanem az agy fájdalomért felelős részére hat.
Itthon a drog alatt a szóhasználatban az illegális anyagokat értjük. Ami növényi, vagy szintetikus. Vannak országok ahol a drog szó a gyógyszereket is magába foglalja. Amúgy a kábìtószerek közül a legtöbb forgalomból kivont, vagy szigorú ellenőrzéshez kötött gyógyszer.
Pl az összes ópiát, a heroin eredetileg a morfium függőség kezelésére hozták létre, csak fordítva sült el mert durvább cuccot kaptak a morfiumnál.
A kokain volt helyi érzéstelenítő is.
A barbituràtok eredetileg antidepresszánsok, csak túl kicsi a különbsèg a terápiás és a halálos adag között. Sok pszichés beteg könnyen lett öngyilkos tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!