Akit gyermekkorában bántalmaztak, nagyobb eséllyel lesz mentálisan beteg?
Ha igen, akkor milyen mentális betegségeket tud okozni a bántalmazás?
Vagy a mentális betegségek kialakulása csak a genetikán múlik?
Nyilvánvaló összefüggés van...
És ez a fajta lelki sebzettség legalább akkora befolyásoló tényező, ha nem komolyabb, mint bármilyen genetikai eredet. Egyébként ez a genetikai eredet is egy érdekes kérdéskör, mert ha fennál is ilyen eredet bizknyíthatóan, valójában ez is pusztán csak a hogyanra válasz igazság szerint, a miértre nem. Megítélésem szerint a miértre sokkal inkább lehet válasz bármely esetben a kérdésed címében foglaltak szerinti dolgok.
Köszönöm a válaszaitokat!
Valójában azért tettem fel ezt a kérdést, mert engem egész gyermekkoromban vert az anyám. Sajnos már 15 éves koromban bipoláris zavarral diagnosztizáltak.
Azt olvastam valahol, hogy ezt a betegséget az okozza, hogy bizonyos hormonokból (pl.: szerotonin, dopamin) nem megfelelő mennyiséget termel az agy.
Döbbenetesen hangzik, hogy a bántalmazás ilyen szinten ki tud hatni az agy működésére. :(
Ha valahogyan fel tudnám dolgozni a rossz emlékeimet, lehet, hogy meggyógyulhatnék?
Vagy én már biztos, hogy így fogok maradni örökre?
Nem is tudom felfogni, hogy lehet, hogy sosem lesz már belőlem "normális" ember...
7
Ki beszelt PTSD-rol? A kerdezonek megvan a diagnozisa. Arrol nem is beszelve, hogy pszichologus nem foglalkozik PTSD-vel, az az orvos (pszichiater) feladata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!