Pánikroham lenne?
Sziasztok, 3 éve vannak visszatérő rohamaim. A mai viszont igazán erős volt. Igazából pánikbetegek véleményére lennék kiváncsi, hogy éreztetek e hasonlót. Tavaly voltam EKG, szív UH, mellkas rtg, holter EKG, valamint neurologiai vizsgálaton és minden negatív lett.
Szóval kialudtam végre magam, gondoltam tartok egy pihenős délelőttöt. A roham előtt 10-15perccel kezdtem érezni, hogy valami nincs rendben, de próbáltam nem foglalkozni vele, aztán egyszercsak a semmiből, végigszaladt a meleg a testemen, mintha a kb lebénultam volna, mintha megállt volna a szívem, azt éreztem másodperceim vannak hátra és összeesek, a következő pillanatban remegés, 130as pulzus, úgy szaladtam ki az utcára, hátha segítség kell.
Pánikbetegek ti is éreztetek hasonlót?
Holnap megyek pszichologushoz egyébként
Kicsit megnyugtató ezeket olvasni, hogy nem vagyok egyedül. Tegnap voltam pszichologusnal, a leleteim meg se nezte, annyit mondott egy darabig jarkal orvoshoz az ember aztan majd abbahagyja.
Jo lenne valami szakirodalom vagy ember aki eltudná pontosan magyarázni, hogy mi miért van, mert hiába múlik el és jön a következő, ugyanolyan szar meg rémisztő, mintha elöször lenne.
Pozitív példa tesóm esete. Ő több pánikroham után egy bevásárló központban lett rosszul annyira, hogy a vevők a mentőt hívták. Leült a földre ott mindenki előtt, kapkodta a levegőt, és várta a halált. Brutális volt. Bevitték a sürgősségire. Vizsgálatok, gyorsan kiderült, hogy szorongás áll a tünetei mögött. Elment pszichiáterhez, az antidepresszáns rengeteget segített neki. Néhány hónap után kezdték a pszichoterápiát antidepresszáns mellett. Évekig szedett gyógyszert, és jó másfél évig pszichoterápiára járt. A terápia után le tudta tenni az antidepresszánst, azóta sem szedi és jól van.
Egy nagyon fontos dolog!!! A KÁVÉT, és mindent ami koffeines vagy alkoholos, FELEJTSD EL! A kávé gyakorlatilag biztosan kihozza a pánikot néhány nap alatt! Nehogy kávézz pánikbetegséggel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!