Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki attól fél állandóan,...

Ha valaki attól fél állandóan, h megfognak majd halni a szülei és úgy érzi ebbe belefog betegedni, mármint a szomorusagba az mentális betegség vagy a depresszió okozza ezeket a gondolatokat, vagy a gondolatok a depressziót?

Figyelt kérdés
58 és 67 evesek a szülők.

2021. máj. 3. 19:49
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Hidd el egy szülő jobban fél attól, hogy ne a gyereke "előzze" meg ebben. Annál rosszabb nincs, ha a szülő temeti a gyerekét. De sajnos az idő múlik és előbb vagy utóbb , de befog következni a dolog. 58 éves az nem nagy kor még, ha nincs betegség a láthatáron, de a 67 sem :) Szerintem csak rettegsz attól, hogy nem lesznek utána, mert talán egyedülálló vagy, se családod se kapcsolatod és ez erösíti benned a félelmet, ami átalakul nálad már lehet más szintre, amiket említesz.
2021. máj. 3. 19:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus szorongásos tünet. Nem hívnám mentális betegségnek, inkább pszichológiai rendellenességnek.

El kell fogadnod hogy előbb-utóbb meg fognak halni és jó eséllyel még mielőtt te meghalnál. Ez nem egy jó dolog, nagyon fájni tud ha a szüleid meghalnak, főleg ha közel álltak hozzád érzelmileg.

Nem jó, de fel kell nőni, szembe kell nézni a tényekkel. A halál az élet elkerülhetetlen része. Nem jó hogy így van, de így van.

Én 15-16 évesen féltem ettől mindig (mondjuk nekem egyéb szorongásaim is voltak(, aztán jártam pszichológushoz és az segített.

2021. máj. 3. 20:01
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem, nem is akarok kapcsolatot.

Én nem bírnám elviselni a hiányt.

Nincs családom, de nem vagyok családra.

Köszönöm a segítséget. :)

2021. máj. 3. 20:02
 4/10 A kérdező kommentje:
3-as :nálam ez csak 3 hónapja jött elő.
2021. máj. 3. 20:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez nem depresszió, az teljesen más jellegű... Ez szorongás, amit ha egyedül nem tudsz kezelni, akkor pszichológus segítségét kell kérni. Valami oka csak van, hogy 3 hónapja előjött benned ez a félelem. Ezt a kiváltó okot kell megtalálni.
2021. máj. 3. 20:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is féltem ettől, mármint apukámat féltettem nagyon, mert szegénynek több komolyabbnak nevezhető betegsége is volt. Aztán kereken egy hónapja bekövetkezett az, amitől a legjobban féltem. 63 évesen meghalt a covid következtében.😪 Nagyon hiányzik, elmondhatatlan az űr, amit maga mögött hagyott.

Ha a te szüleid nem krónikus betegek, akkor szerintem alaptalan a félelmed.

2021. máj. 3. 22:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Tenyleg ugy gondolod hogy nem fugg ossze azzal hogyha elveszited oket akkor totál egyedul maradsz? Most ők a tarsasagod valoszinuleg mert minel jobban le tud valaki valni (es nem napi kapcsolatban vannak) a szulokrol annal kevesbe erzi ezt.

Ezen kene dolgoznod, hogy legyen valaki aki ott lesz

2021. máj. 3. 23:54
 8/10 A kérdező kommentje:

Akárki lenne mellettem, ő nélkülük én is meghalnék mármint ha nem is úgy, de kihalnék lelkileg.

Nemtudom h valaha tudnék e bárminek is örülni.

2021. máj. 4. 05:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok.

Krónikus betegség hiánya se jelent semmit. Vérrög, embólia,baleset...

Lehet, könnyebb lenne, ha gyerekem lenne, de nincs, nem is lesz egyhamar. Még csak pasi sincs, az se lesz egy darabig, de nem vigasztalna.

2021. máj. 4. 11:46
 10/10 anonim ***** válasza:

9. vagyok.

én depressziós is. Nem tudom már, melyik volt előbb, de évek óta van, amióta anya tesóját elüttte egy autó, durvább. (Főleg, hogy azóta meg is halt, pedig azért, ha nem is érte volna meg a 70-et, azért ennél többet élt volna, de tökre depibe temette, hogy maradandó károsodása lett a lábaiban, stb...)

jó lenne megszabadulni tőle, tesóm meg elég tárgyilagosan fog fel dolgokat, de már családalapítása előtt is. Engem anya azért ijesztgetett is, viták alkalmával azt hozta fel, hogy nah, ő tőlem hal meg, másik verzió: majd akkor lennék szemtelen, ha már meghalt, ő ebbe belehal...eközben más a halálos ágyán is azt mondja a gyerekének, hogy nyugi, nem hal meg

2021. máj. 4. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!