Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Dr. Csides Kata mikor szerezte...

Dr. Csides Kata mikor szerezte a doktori címét, és miből doktorált?

Figyelt kérdés
Konkrét információt szeretnék a magára szexológusként és életvezetési tanácsadóként hivatkozó nő tudományos fokozatának eredetéről. A humorizáló és minősítő válaszokat kéretik mellőzni, csak a szikár tények érdekelnek.

2021. ápr. 28. 13:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%
A jó ég mentsen meg mindenkit az ilyenektől... Ez kb. ugyanaz, mikor lifecoachok, vagy 2-3 hónapos (napos?) tanfolyamot elvégzettek akarnak olyan határeseti kliensekkel foglalkozni, akiket a 30 év tapasztalattal rendelkező szakember is menesztette.
2021. ápr. 28. 18:43
 12/23 A kérdező kommentje:
Még ide tartozik: [link]
2021. ápr. 28. 18:56
 13/23 anonim ***** válasza:
12%
jézusom 2021 van. Nem mindegy hogy doktor e vagy nem? Meg hogy minek nevezi magát, meg minek nem? Kit érdekelnek a kamuegyetemek. Minden kamu.
2021. ápr. 28. 20:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Roboz Zsóka is ugyanez a kategória.
2022. márc. 19. 12:16
 15/23 anonim válasza:
58%
pár éve megtaláltam a pszichológusok listáján. Mikor először láttam, magam sem hittem el, hogy pszichológus, mert iszonyat alpári és konyhanyelven magyaráz és nagyon agresszív, előítéletes, durva és fejbevágó, bántó.Aztán olvastam, hogy felnőttképzésen szerezte, de az az egyetem meg lett büntetve és a diplomákat is bevonták, mert kamu volt és csak pár éves. 7-8 évet tanul minimum egy pszichológus diplomával rendelkező, aki praktizálhat is és abból pár évet kórházban orvos mellett kell dolgozni. 5 éves képzéssel csak pszichológus oklevelet kap, amivel csak életmódvagy életvezetési tanácsadó vagy tréner lehet, vagy orvos mellett dolgozhat.Tisztában van az alapokkal, de sajnos olyan, mintha egy ápolatlan, kócos fodrászhoz mennénk hajat vágatni. Először magát kellene, hogy rendbe tegye. Viszont mikor írtam neki, becsületesen és ingyen és gyorsan válaszolt, pont azt, amit már én is tudtam (hobbym a pszichológia), csak megerősítést vártam.És írásban nem volt ilyen vehemens. Ambivalens érzéseim vannak vele szemben.
2022. aug. 21. 19:38
 16/23 anonim ***** válasza:
59%

"7-8 évet tanul minimum egy pszichológus diplomával rendelkező, aki praktizálhat is és abból pár évet kórházban orvos mellett kell dolgozni."

Azért ez nem éppen így működik. Az 5 éves dolgot nagyjából jól írtad, egyetem után okleveles pszichológus lesz az ember. Dolgozhat teljesen egyedül bizonyos feltételek mellett, sokan ezt teszik magánban, de nem foglalkozhat pl. mentális betegekkel.

Viszont amiről te beszélsz, az a klinikai szakképzés. Ez egy 4 éves képzés a mesterképzés után, ami alatt egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézményben (pl. kórházban vagy pedagógiai szakszolgálatnál) kell dolgozni. Ezzel viszont senki nem lesz doktor, hanem klinikai szakpszichológus végzettséget szerez.

A kérdés viszont a doktori címről szólt, amit a doktori iskola elvégzésével kap az ember. Ez egy tudományos fokozat (PhD), kutatni kell hozzá, semmi köze a praktizáláshoz. Bármilyen tudományterületen lehet doktorálni, ez nem csak a pszichológia esetében van így. Bár nem egyszerű, de meg lehet persze csinálni a klinikai és a doktori képzést is, azonban egymástól teljesen függetlenek, és egyik sem előfeltétele a másiknak.

2022. aug. 21. 20:43
 17/23 anonim ***** válasza:
48%

Nekem a kezelő pszichológusom volt évekig, és voltam vele olyan kapcsolatban hogy kérdésemre megmondta, miért Doktor.

Az első diplomája általános orvos, emiatt kaphatta meg a foglalkozásdoktori címét, amit felvett, de orvosként nem kívánt tovább dolgozni, emiatt elvégezte az Okleveles pszichológus diplomát is(még a régi osztatlan akkor 6 éves képzésben!!). Szóval azon kevesek közé tartozik, aki általános orvos és pszichológus is!

2023. jan. 24. 17:42
 18/23 anonim ***** válasza:
45%
Nincs okfőben nyilvantartva, nem lehet orvos. (Meg pszichologus se.)
2023. jan. 28. 20:02
 19/23 anonim ***** válasza:
58%
Én most ezt találtam - nem tudom, az oldal mennyire hiteles, honnan töltik fel és milyen hozzáféréssel, kik az adatokat... [link]
2023. márc. 29. 14:32
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

Ugyan nem régen, csak 4 éve dolgozom pszichológusként, viszont számtalan Pszi szakmabelit ismerek, és nekem elég gyanús, hogy valaki pszichológus és pszichiáter legyen (a Facebook oldalán viszont ez szerepel)… soha ilyennel nem találkoztam, mert egyszerűen nincs gyakorlati értelme. Csak a cím miatt még egy legalább 5 éves képzést senki nem végez el. Se értelme nincs, se anyagilag nem éri meg.

Pl olyat tudok, aki orvos és pszichológus is, de ezután már nincs túl sok értelme egy pszichiáter szakvizsgának. Fordítva meg még kevésbé.

Ha először pszichológus lett, akkor meg anyagilag nehéz lenne. Miután az ember elhasználja az állami féléveit, friss diplomás pszichológusként egy 6 féléves (1,5 millió/félév) képzést nem engedhet meg magának.

A gyakorlatban pedig pl a módszerképzések, a pszichoterapeuta képzés mindkét irányból megközelíthető, szóval ismét nem látom értelmét. Ami viszont gyanús, hogy sehol semminek nincs nyoma. Se egy önéletrajz, se máshol nem tüntetik őt fel, sőt még csak nem is beszél róla. Lehet így kevésbé lehet jogilag felelősségre vonni (mintha maga beszélne erről), viszont így is csoda, hogy eddig is el tudta ezt kerülni és nem jelentették fel.

2023. ápr. 12. 05:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!