Nem tudok elaludni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok, hú hát hol is kezdjem körülbelül november óta (mióta online történik az oktatás) nagyon nehezen tudok elaludni. Általában változó, hogy mikor, de az esetek többségében 2 és 5 óra között valamikor, de van, hogy nem is alszok, csak délután, ami azért szívás mivel már háromnegyed 7-kor kezdődik legtöbbször az első órám. Igaz ez már csak erre és a jövőhétre fog vonatkozni, mivel érettségizek. Ne értsétek félre, egyáltalán nem azért nem tudok aludni mivel félek az érettségitől, sokkal inkább azért mivel a késői alváshoz vagyok már hozzászokva. Az lenne a kérdésem, hogy mit csináljak, hogy picit korábban tudjak elaludni? Hiába feküdnék le korábban, nem tudok, állandóan több órákat forgolódok. 18 F2021. ápr. 28. 04:18
1/2 anonim válasza:
Vissza kell állítanod a szervezetedet a normális ritmusra. Szerintem így csináld: ha csütörtöktől péntekre nem tudsz aludni, vagy csak 1-2 órát alszol, akkor pénteken délután ne feküdj le délután pihenni az oktatás után. Ellenben péntek este feküdj le olyan fél 10 körül, tuti elalszol. Az órát állítsd be szombat reggel mondjuk 6-ra. Ne aludj tovább, ne aludj délig, mert akkor kb ugyanott vagy. Egész szombaton tedd a dolgod, pörögj, menj ide oda, fáradj el. Este fél 10-kor feküdj le. Ismételd meg vasárnap.
Ne telefonozz az ágyban, ha muszáj vmi akkor inkább tévézz de inkább az se. Mondjuk ha így csinálsz ahogy mondtam akkor szerintem nem lesz gond. Nekem ez vált be.
2/2 A kérdező kommentje:
Jó módszernek tűnik, remélem nálam is működni fog. Mondjuk hamarabb is elkezdhettem volna ez ellen tenni, nem így pár nappal az érettségi előtt, na mindegy én ilyen vagyok XD.
2021. ápr. 28. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!