Nem tudok dolgozni menni a szorongásos betegségtől; mit tehetnék?
26/N vagyok, számtalan pszichológust jártam meg.
12 évesen kezdődtek a szorongásos tüneteim. Minden reggel hánytam az iskolában nyolcadikban. Aztán gimi végén odáig fajult a helyzet, hogy egész nap ültem, és fogytam, nem ettem, nem voltam képes semmire, csak aludni.
Gimi után 3!!!! évig otthon maradtam és nem csináltam semmit.
Elkezdtem az egyetemet, most a mestert, viszont a BA utolsó évétől kezdve megint szorongok nagyon. Hánytam azóta többször, fogyok folyamatosan, remegek, nem tudok aludni.
Számtalan dokit megjártam, szedtem töbféle nyugtatót, most antidepresszánst szedek 2 hónapja.
Dolgozni nem merek, 26 évesen sosem dolgoztam. Nem, nem lutaságból. Sokszor az is nehéz, hogy a boltba menjek, vagy az óráimon részt vegyek. Ami másnak egy átlag tevékenység, nekem hatalmas erőt igényel. Pl. egy telefonhívás, vagy kimenni az utcára.
Elegem van, hogy így kell élnem. Járok most is orvoshoz, viszont nem látom a kiutat.
Őszintén nem látom. 14 éve élek ezzel. SOkszor attól is szorongok, ha barátokkal találkozom, egyszóval mindentől. Szeretnék dolgozni, világot látni, de nem megy. Volt olyan, hogy hazáig kellett kísérni 16 évesen, mert nem mertem a gimiből haza menni.
Akiknek van tapasztalata: mit tehetnék? Mondom, számtalan dokit megjártam. Külsőre senki enm hiszi, hogy bajom lenne, mert csinos, ápolt nő vagyok.
Sokszor a dokik sem akarták elhinni, hogy ekkora a baj.
Volt, aki csak úgy befejezte a kezelésemet.
Volt, akihez majdnem fél évet jártam, és semerre nem haladtunk, csak a pénzt szedte.
Volt, amelyik nem vett komolyan és mondta, hogy ez csak időszakos. Mondom neki, hogy időszakos (akkor volt 8) 8 éve?
Semmit nem tudtak velem kezdeni. Nehéz gyerekkorom okozta a szorongásos betegséget, amit már elfogadtam, feldolgoztam, de a szorongás maradt.
Nos, a dokik is meglepődnek, ha elmesélem mik történtek velem, aztán ennyi.
A gyogyszerben biznek mindenkepp. Nem tudom, a fajta, az adagolas megfelelo-e. Nekem az eletem a gyogyszer adta vissza. De ha ennyi rossz emlek rogzodott benned es a covid miatt nem tudtad gyakorolni az ide-oda eljarast, nincs modod jo kimenetelu elmenyeket szerezni.
En akkor ereztem a hatast, mikor eloszor is a szokasos dezorientalt szedulos erzes nem jott, evekkel kesobb meg mikor egyik nap nem gondoltam tobbe, hogy hasmenesem lesz majd lehetetlen helyeken.
En 27 evesen a Xanax alkalmi szedesevel, 31 evesen teljesen az antidepresszanstol jottem helyre. Tobbszor le is jottem ezekrol, de en egyutt is elnek gyogyszerrel, mert sajat rokonomon is latom, hogy az eletet kapta vissza.
Amugy szorongasos alkattal konnyen rogzodhet egy pokoli emlek, ha nincs semmi, ami meg az elejen kizokkentsen.
Talan eloszor kene erosebb gyogyszer, amig nem alakul ki benned az, hogy egyszer, ketszer, tobbszor problema nelkul vegig tudsz csinalni egy napot.
Annyira sajnalom, nekem is lehetett volna sokkal rosszabb anno, bar rossz volt, de kulso korulmenyek ki tudtak zokkenteni.
Amit leírtál, hogy : " Dolgozni nem merek, 26 évesen sosem dolgoztam. Nem, nem lutaságból. Sokszor az is nehéz, hogy a boltba menjek, vagy az óráimon részt vegyek. Ami másnak egy átlag tevékenység, nekem hatalmas erőt igényel. Pl. egy telefonhívás, vagy kimenni az utcára."
Tipikus szociális fóbia, tudom mert nekem is az van.
Próbálj meg eljárni terápiába, magadtól nem fog elmúlni az a gond, csak segítséggel.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!