Köztetek van olyan, akinek szüksége lenne pszichológusra/pszichiáterre, de nem fog elmenni, mert sajnálja rá a pénzt?
Figyelt kérdés
Tudom van tb, most ez azokra vonatkozik, akiknek ott nem tudtak segíteni. Kíváncsi vagyok ilyenkor rááldozzák-e az emberek a pénzt (mondjuk itt megint nem milliárdokra gondolok), vagy inkább annyiban hagyják.2021. ápr. 23. 21:13
A kérdező szavazást indított:
Rááldoztam/rááldozom a pénzt, de csak rövid időre
Rááldoztam/rááldozom akár hosszabb időre is
Kéne, de nem tudom/akarom megfizetni
Nincs ilyen gondom, de rááldoznám rövid időre
Nincs ilyen gondom, de rá áldoznám hosszú távon
Nincs ilyen gondom, és ha lenne nem tudnám/akarnám fizetni
26 szavazat
1/8 anonim válasza:
Nekem lenne szükségem pszichológusra, pénz miatt sem megyek, mivel nem akarom a szüleim pénzét költeni (még nincs saját bevételem), illetve leginkább az időhiány ami miatt nem megyek el. A szüleim nem támogatnák ezt, de ez a legkevesebb ami érdekelne, nagyon kipróbálnám amúgy, lehet a későbbiekben ki fogom.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, sok sikert hozzá. :)
2021. ápr. 23. 21:22
3/8 anonim válasza:
Én elakartam menni de 2x is elhajtottam időponttal még az online is...
4/8 anonim válasza:
Nekem sincs még saját bevételem, meg pont a szüleim miatt mennék, szóval nem titkolhatom el előlük. Na meg nem is bízom a pszichológusokban, rengeteg olyat hallani, hogy nem segít, felesleges pénzkidobás volt, csak a sablon szövegeket tudja mondani, stb.
Marad az idő, vagy a kötél, amelyik hamarabb eljön.
5/8 anonim válasza:
Utolsó én szívesen meghallgatlak és próbálok segíteni ha kell. Nekem is a szülők miatt vannak sebek
6/8 A kérdező kommentje:
Én is szívesen meghallgatom akárkit, ha gondolja valaki írhat. De nyilván nem vagyok terapeuta.😅
2021. ápr. 23. 21:41
7/8 anonim válasza:
Mindenkinek a szülei/gyerekkora okozzák a traumákat. Még azoknak is, akik azt állítják, hogy felnőttkorukban veszítették el az önbizalmukat, csalódtak meg ilyenek. A nagy fájó igazság, hogy az ki se alakult, mert egyetlen olyan időszak van, amikor kialakulhatna: az első 4-5 életév és már az újszülöttkor is nagyon számít. Akinek nem segít a pszichoterápia, az nagyobb valószínűséggel nem fektetett elég időt/energiát a számára megfelelő terapeuta megtalálásába. Az természetes, hogy tizenéveseknél pont a szülő szokott a gátja lenni a terápiának, nyilván tudat alatt tudja, hogy megkérdőjeleződhet a kompetenciája, "lebukhat" a gyereke problémáin keresztül. Esetleg a Mérgező szülők könyv elolvasása már lehet némi előrelépés, de az ilyen agyra ható dolgok sajna nem tudnak helyettesíteni egy pszichoterápiát, mert önmagunkra ha meggebedünk sem látunk rá kívülről.
8/8 anonim válasza:
Na jo megtudni hogy anyam miatt lettem ilyen selejtes beteg szar es nem o szenved hanem en marhajo nembaj majd a temetesemen szembenezhet onmagaval mit es hol ba.szott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!