Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csinaljak azzal az allando...

Mit csinaljak azzal az allando erzessel, hogy siman megolhetnem magam, senkit nem erdekelne, es csak magamert vallalok felelosseget, es valamiert megsem akarok eretvagni?

Figyelt kérdés
Minden eszkozom meglenne egy ongyilkossag kivitelezesehez, meg valogathatnek is a modszerek kozul, es a temetesem is megtervezhetnem, vegrendeletet is irhatnek. Megsem teszem, hanem probalom tenni a dolgomat, akkor is, ha tudom, hogy semmi ertelme, mert az elet tele van szivassal, es kozel sem biztos, hogy kevesebb a szivas, mint a jo dolog. Pszichologus nem segitett, csak arra jottem ra, hogy mennyire nem szeret senki es nem vagyok fontos senkinek, amitol meg rosszabbul lettem. Elegge elveszve erzem magam a vilagon, es neha elgondolkodom rajta, hogy megeri-e itt maradni. Megerne-e osszeszedni magam, remelve a jobb jovot, ha meg fiatal vagyok, eleg sok lehetoseggel, vagy inkabb hagyjam a francba, tengjek-lengjek a nem tortenik semmi es a sz*r dolog tortenik kozott? Meses "feltamadasom" mar nem lesz, mint valami isteni csodas onjelolt motivacios eloadoknak, legfeljebb igen sok energiat lapatolok valamibe, ami vegul nem sikerul, es meg rosszabbul fogom erezni magam. Megeri ez a halvany elni akaras? A legtobb ongyilkossagi kiserletes se nagyon orult annak, hogy tulelte, ahogy olvasom... Jobb nem lett, az meg nem elet, hogy annak orulunk, hogy meg nem rosszabb minden...
2021. ápr. 20. 22:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez depresszióra utal, úgyhogy ezt kezeltetni kell. Csak a rosszakat veszed észre.
2021. ápr. 20. 23:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Megerne-e osszeszedni magam, remelve a jobb jovot, ha meg fiatal vagyok"

Miért ne érné meg? Ha másnak megéri,neked is. Te sem vagy kevesebb senkinél.

2021. ápr. 20. 23:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Mióta érzel így, mi váltotta ki?
2021. ápr. 20. 23:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Hidd el, tudom sajnos. De az nem ezt a hangnemet fogja jelenteni. Azért nehogy azt mondd már, hogy a #2 válaszával bármit is el lehetne érni a kérdezőnél, azon kívül, hogy csak még mélyebbre süllyed. Egy depressziós embert meg kell hallgatni, hogy ki tudja adni magából a sok sz*rt, és utána lehet mondani, hogy akkor most fogod magad és teszel ezek ellen, akármennyire is lesz nehéz. De nem azt vágom a fejéhez, hogy "ne picsogjál te kis depis"... Ez egy teljesen lekezelő bánásmód, amire semmi szüksége nincs egy depressziósnak, pláne nem ha azért süllyedt le, mert bántják mások.
2021. ápr. 21. 07:26
 15/17 anonim ***** válasza:
#9-nek írtam (#14)
2021. ápr. 21. 07:28
 16/17 anonim ***** válasza:
14, de benne volt az is, hogy ne picsogjon, hanem forduljon pszichiáterhez. Tehát megoldási javaslat is volt benne. Írta egyébként, hogy pshichológushoz járt, de nem segített. Ez esetben a pszichiátert is érdemes lenne megpróbálni, hátha az tud segíteni.
2021. ápr. 21. 07:42
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 stílus... Nem mindegy, hogy finoman megkérek valakit, hogy rágózzon, vagy ráförmedek, hogy "elegem van, hogy állandóan rohadt büdös a szád, legalább rágózzál már".

A "picsogás" pedig még mindig lenéző. Egy depressziósnak (meg amúgy mindenkinek) a saját problémája a legnagyobb. Egy depressziós nem tudja megoldani, tökmindegy, hogy miért nem. Mondhatod neki, hogy ne sajnáltassa magát, attól nem fog változni semmi, max magába fojtja és csendben öngyilkos lesz, mert nem tudja kezelni a benne lévő feszültséget.

A pszichiáter valóban jó megoldás lehet, ha megfelelő kezekbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy az egyén szamára megfelelő pszichológust/pszichiátert meg kell találni, nem mindig sikerül elsőre, csak ezt sokan nem tudják, és egy rossz tapasztalat után általánosítanak sajnos.

2021. ápr. 21. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!