Pánikbetegségből való kigyógyulás?
A páromnál egy éve diagnosztizáltak pánikbetegséget. Volt pszichológusnál, adtak neki gyógyszereket. Az első túl erős volt, át kellett szokni a másikra, ami most elvileg jó, de még mindig előjön a pánikroham és egyszer erről is le kell szokni. Azért fordulok ehhez az oldalhoz, mert én nem tudom mit tegyek.
Azt tudom, hogy a pánikbetegség elmulasztható de mégis hogyan?
Valakinek van tippe, hogy lehetne kigyógyulni ebből?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
A pánik az érzékeny idegrendszer jelzése. 1. Meg kell érteni, hogy nem halálos, csak eltúlzott ijedtség. 2. Meg kell nyugtatni az idegrendszert, erre millió módszer van: jóga, relaxálás, meditálás, sport, kreatív hobbik, stb. 3. Fokozatosan hozzá kell szoktatni magát ( az agyat, idegrendszert) a helyzetekhez. 4. Ha jön a roham, akkor csak fizikailag essen pánikba, de lelkileg maradjon nyugodt. 5. Vannak önsegítő módszerek is a rohamokra, pl légzéstechnikák, enni- inni kell, stb.
Mélyebben nem mennék bele, mert a neten minden pontról több száz oldal található, ezeket el lehet olvasni.
1. Igen azt elfelejtettem írni, hogy pszichiáter adta, csak pszichológusnál is volt.
Köszönöm a válaszokat, és tudom, hogy a neten olvasni róla, de személyes tapasztalatok miatt írtam ide is. Köszönöm!
Ha ugy erzi, hogy ez jo neki, bevalt, akkor emelni kene az adagon.
En Escitilt szedtem, fel szemet masfel evig. De nem volt az igazi, minden nap voltak kisebb rosszulletek. Elmentem egy masik dokihoz, o megemelte a rendes terapias adagra es azota lekopogom, kutya bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!