Akik mostanában voltak Tündérhegyen: Tudtok olyan páciensről, akivel nem szedetnek gyógyszert ott bent, azaz a terapeuták tiszteletben tartják a gyógyszer nélküli gyógyulási lehetőség kérését?
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, vannak-e bent olyanok, akikkel nem szedetnek gyógyszert? Jellemző-e, hogy az ott dolgozó terapeuták tiszteletben tartanak olyan kéréseket, hogy a – nem súlyos állapotban lévő - páciens gyógyszer nélkül szeretne meggyógyulni? A bent lévők kb. hány százalékával szedetnek gyógyszert?
Ha én mindenben partner vagyok és együttműködő, egyedül az a kérésem, hogy gyógyszerek nélkül szeretnék gyógyulni, akkor tiszteletben tartják, hogy akár kirúghatnak ezért?
Nagyon sok kérdést végigolvastam itt a Tündérheggyel kapcsolatban és valahogy az tűnik fel, hogy szinte mindig egy, azaz ugyanaz az ember válaszol – hosszan; kb. tökéletesnek beállítva azt a helyet. Lehet, hogy a Tündérhegy kollégája…, de megkérhetném, hogy ő most maradjon ki a válaszból? Mert a mostanság ott kezeltek tapasztalataira lennék kíváncsi, nem a marketing részre.
Köszönöm szépen előre is!
Nem voltam ott. De a tisztelet nem eleg. Gyogyszer nelkul nem lehet meguszni a legtobb mentalis problemat. Legalabb atmenetileg kell a gyogyszer ahhoz, hogy javulas tortenjen.
Szerintem a szenvedes valasztasat lehet tiszteletben tartani, ugy, hogy nem lesz jobb.
Ez nincs így. Nagyon sok enyhébb lefolyású depressziós csak egyszerűen pszichoterápiára jár és nem szed gyógyszert. Ha valakinek nagyon sokminden jött össze az életében és depressziós lesz, nem a gyógyszer fogja meggyógyítani, hanem a terápia. Ezt amúgy egy pszichiáter mondta nekem.
Tud valaki információval is szolgálni? Köszönöm.
Van olyan, hogy nem adnak gyógyszert. Ha adni akarnak, akkor sem nyomja le senki a torkodon, ettől nem kell tartanod. Az viszont előfordulhat, hogy ha ők úgy látják, hogy szükséges, de te semmiképpen nem vagy hajlandó beszedni, akkor nem folytathatod a terápiát. Ezt alá is írod a terápia elején. Egyébként ha javasolják a gyógyszert, akkor érdemes megfontolni.
Nekem figyelembe vették, hogy szeretném gyógyszer nélkül végigcsinálni, és nem én vagyok az egyetlen ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!