Befektethetnek a pszichiátriára?
Elsősorban szeretnék elnézést kérdni a fogalmazásomért és a szavak helytelen használatáért (ha esetleg előfordul). Nem vagyok profi a témában.
A jövőhéten megyek magán pszichiáterhez. Viszont nagyon komoly problémáim vannak amikkel a környezetembe élők szerint a pszichiátrián lenne a helyem. Nagyon nem szeretnék oda kerülni. Magán úton rendelő orvos is elrendelheti hogy oda kerüljek? Vagy ez egyáltalán hogyan működik? Ha megteheti akkor mire figyeljek hogy elkerüljem?
Remélem ezzel a kérdéssel senkit sem ingereltem fel, főleg a tudatlanságommal. Ha mégis, akkor is kérlek kíméljetek meg az értelmetlen es/vagy szitkozódó válaszoktól.
Nem tudom, ezt találtam (bekerülhetsz önkéntes alapon is, amit nem akarsz) a másik felét bemásolom ide:
,, ha sürgősségi gyógykezelés szükséges, veszélyeztető állapot esetén,
ha az orvos úgy ítéli meg a vizsgálat során, hogy a páciens pszichés állapota vagy szenvedélybetegsége miatt magára vagy másokra olyan veszélyt jelent, ami azonnali kezelést igényel, beszállíttatja a beteget,
bíróság rendeli el a kötelező gyógykezelést, ha a pszichiátriai beteg veszélyeztető magatartást tanúsít, de sürgősségi gyógykezelése nem indokolt. Ilyen esetben a beteg szakorvosa kezdeményezheti a bíróságnál a kötelező kezelés elrendelését."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!