Pánik miatt lehet? Valaki tapasztalt hasonlót?
Ugyanez velem is. Vannak napok, mikor tök jó minden. Aztán egyszer csak mintha ráülne vmi a mellkasomra, fojtó nehézség ül a mellemre. Mintha nem kapnék levegőt olyan érzés. Elkezdek sóhajtozni, de csak a 3 vagy 4. lélegzetvétellel érzem azt, hogy lement a levegő. Ekkor már görcsösen figyeled a légzést, sóhajtozol, majd elkezdesz szédülni is, gyorsabban ver a szíved, ilyen "mindjárt meghalok" érzése lesz az embernek. Véroxigénszint mérőt feltettem az ujjamra, 98%... Akkor mi a fenétől fulladok vajon? Hát a szorongástól, ez egyértelmű. Kardiológusnál voltam, negatív minden. Ünnepek után bejelentkezek pszichiáterhez és pszichológushoz.
Sztem a Covid hullám hozta ezt magával sok szorongónál. Ha valaki tudja, hogy nincsenek rendben a dolgai, egy jó ideig takargathatja ezt, én is így tettem. A Covid viszont elhozta azt, hogy bármikor meghalhatsz vagy te vagy a szeretteid, munkahelyek válsága, mgélhetés,.. Sok olyan dolog, ami egyszer csak robban, és a test produkálja a tüneteket. Amikor jön a légszomj, sóhajtozás, szívdobogás, szédülés, torokszorítás a test jelzi a szorongást. Ez egy idő után átcsap pánikrohamba, majd pánikbetegségbe.
Én a magam részéről az általad leírt tüneteket ( hajszál pontosan azok a tüneteim mint neked) intő jelnek veszem, hogy a szorongásom kezd leuralni. Ilyenkor szerintem mindenképpen érdemes segítséget kérni. Én ünnepek után azt teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!