Pszichés problémákkal küzdő emberek! Kipróbálnátok/használnátok mesterséges intelligencia által nyújtott pszichoterápiát?
Érdekes ötlet, de nem lenne minden probléma és mindenki számára megfelelő terápia. Már léteznek embert közelítő, kommunikáló mesterséges intelligenciák, viszont ha ezeket hagyjuk emberektől tanulni, a (teljesen logikus) problémamegoldásuk hamar abba torkollik, hogy "be kell zárni minden embert", "meg kell ölni mindenkit", stb. Ha jól tudom, ezeket közösségi médiai felületeken tanítják főként, de most képzeld el, ha mentálisan sérült páciensekkel beszélne egész nap, mivé fejlődne.
Tehát a kérdésre válaszolva: Kipróbálnám, mert én nem érezném magam veszélyeztetve, de semmiképpen sem hagynám, hogy ez instabil vagy befolyásolható személyeket kezeljen.
Dehogynem érezzen a pszichológus is, mert úgy tud igazán kapcsolódni a pácienséhez.
A terápia jóval több annál, mint amire egy robot képes.
Az ember nem robot, és a robot soha nem lesz ember.
Szerintem a pszichológus azért tudja objektíven átlátni, segíteni a páciens életét, mert érzelmileg kívül tudja magát tartani, persze ezzel párhuzamosan az empátiát is éreztetni tudja.
A másik életét úgymond könnyebb megoldani, mert egy kívülálló személy más szemszögből tud tanácsot adni, amire az illető lehet nem is gondolt.
Én is hasonló projekten dogozom és maximum imitálni lehetne az érzelmi viszonyulást, de nagyon kényes téma, mert minden ember más, így nem lehet egy sémát ráhúzni mindenkire. Most van egy ötletem ennek a kiküszöbölésére, aztán majd meglátjuk sikerül e. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!