A 125-ös iq mennyire számít magasnak?
125 - gondolom a mensa adaptív tesztjét töltötted ki, nos az elég pontatlan, nem kell készpénznek venni.
Egyébként 125 elég magas.
Mikor 14 éves voltam a Mensa próbateszten kipróbáltam magam. Ott nekem 118iqb volt az eredmény, bár a feladat 16-18 évesekre volt tervezve és már annak is két éve hogy megírtam.
A kérdésedre a válasz, úgy gondolom ez egy igen magas iq szám.
Kedves kérdező!
A mensa tesztje egyoldalú! Valójában az ilyen tesztek mind egyoldalúak, ezért nem lehet biztonsággal kijelenteni, hogy a valódi intelligenciát mérik.
Az intelligencia egy képesség, amely segít helyesen látni és kezelni a helyzeteket. Ahhoz, hogy helyesen tudjuk kezelni a helyzeteket, ehhez többféle készség kell!
Minél magasabb valakinek az intelligenciája, annál részletesebben, annál mélyebben látja a jellemzőket, kapcsolatokat, műveleteket, állapotokat, helyzeteket, folyamatokat.
8
Nem 18éveseknek van tervezve, rajtuk van sztandarizálva. Teljesen mást jelent a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!