Mi a különbség a megszállottság és a szerelem között?
Figyelt kérdés
2021. márc. 23. 15:50
1/7 alletta válasza:
a megszállottat hatalmában tartja a szenvedélye, annak rendel alá mindent.
a szerelem pedig egy szelíd, nagyon jó érzés.
3/7 anonim válasza:
Ha mindenkire féltékeny vagy, akivel kapcsolatot tart vagy megölel, be akarod korlátolni a cselekedeteit, a szabadidős tevékenységeit és nem tudsz egy rohadt percet meglenni nélküle az szerintem már inkább megszállottság és birtoklási vágy keveréke.
Az meg ugye nem igazán nevezhető szerelemnek két "egyenlő" fél között.
4/7 anonim válasza:
Szerintem az, hogy aki szerelmes, az képes teret engedni a párjának, vagy kiszemeltjének, mivel bízik benne, és tiszteli azt, hogy egy különálló, értékes személy. Aki viszont megszállott minden percet az illetővel akar tölteni, és túlzó módon fél attól, hogy elveszítheti. Illetve a megszállottság, és a szerelem is intenzív érzések, de szerintem a megszállottság intenzívebb és károsabb. Megfojtja azt is aki átéli, és azt is aki iránt érzik. Persze ez csak az én véleményem, biztos vagyok benne, hogy sokan sokféleképpen értelmezik a két fogalmat.
5/7 Austin33 válasza:
Sok lényegi különbség van a kettő között. Ha a kapcsolat elején szerelmes vagy -vagy azt hiszed hogy az vagy- akkor a szemedre kerül egy rózsaszín szeműveg és azon keresztül szemléled a dolgokat. Aztán idővel alábbhagy az érzés a szeretett személy iránt mert sok igazság kiderül és kezd eltörni az a rózsaszín szemüveg De ha sokáig ép rajtad az a rózsaszín szemüveg és mindig jót és szépet érzel a kiválasztottad iránt,beleképzelsz olyan dolgokat is amik nincsenek csak te felruházod őt jó tulajdonságokkel ,és ezt sokáig műveled, közben nem veszed észre a körülötted lévő valóságot, akkor már megszállott lettél. Aztán a külvilág furcsán néz rád és próbálnak visszatéríteni a földre
6/7 anonim válasza:
A szerelem is egyfajta "természetes" megszállottság. Amire te gondolsz, gondolom, az túlzott kontroll és kóros féltékenység.
7/7 anonim válasza:
Megszállottság: amikor pl. egy rossz szellem vagy démon uralja a tested
Szerelem: valaki nagyon bejön, közelebbről megakarod ismerni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!