Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhető le a vásárlásf...

Hogyan küzdhető le a vásárlásfüggőség? (boltkórosság)

Figyelt kérdés
Sajnos - főleg interneten - nagyon sokat vásárolok. Eszembe jut valami pl. kreatív hobby, parfüm, bármi és azt meg kell vennem. Addig vagyok ideges, amíg meg nem vettem, utána persze lelkiismeretfurdalásom van. Interneten még pénz sem kell hozzá. Úgy érzem minden lelki bajomra gyógyír, ha veszek valamit, persze ez nem igaz :( vagyonokat hagyok ott haszontalan dolgokra...
2010. aug. 19. 10:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

2 lehetőség van:

-akaraterő.

-elfogy a pénzed.

2010. aug. 19. 11:04
 2/12 anonim válasza:
Nos, én a helyedben valamilyen más dologra kattannék rá, tehát ezt a 'drága' függőséget helyettesíteném valamivel. Amikor ülsz a gép előtt és már keresnéd a kiszemelt terméket, gyorsan kapcsold ki a gépet, és sétálj egyet a szabadban, még ha nem is órákra de egy 15 perc a friss levegőn, megéri. Ne gondolkozz, legyen üres a gondolatpályád, inkább figyeld a külvilágot, ahogy az emberek járkálnak, a természetet.
2010. aug. 19. 11:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Gondolom bankszámlán van a pénzed. Kösd le nagy részét, csak annyit hagyj magadnak, ami kell a mindennapos dolgokra, így nem tudsz majd online fizetgetni. :D

Egyébként meg akaraterő.

2010. aug. 19. 11:08
 4/12 anonim ***** válasza:

én meg pont az ellenkezője vagyok: megállapítom, hogy kéne egy táska, aztán el kezdek nézegetni táskákat és sokszor az a vége, hogy sajnálom rá a pénzt és járok tovább a régi, kopottal.

ezért ez is idegesítő. ugyanakkor ha másokról van szó, pl. ajándék, vagy közös szórakozás a párommal, akkor nem vagyok spúr, csak magamra sajnálom.

2010. aug. 19. 11:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Ez is betegség. Ugyancsak pszichiáter kezeli. Egyedül soha nem tudod abbahagyni. Tán egy hónapja a váróban beszlgettem egy ilyen beteggel. Már mindenki elhagyta ( férje, gyerekei) Minden pénzüket elvásárolja. Hitelt már nem kap.
2010. aug. 19. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Nincs Neked Onbizalom hianyod? Az En lanyom is ebben szenved, de meddig fogja birni a csaladja, a Ferje, vagy Mi a szulok.

Probalj kitalalni valami sportot, kreativ munkat, hobbyt,

barmit, ami lekoti az elmedet. Hiszen ez a vasarlasi mania hova fog vezetni. Nezz korbe a vilagban, sok a szegeny ember, s mi lesz amikor elfogy a penzed, s jon egy varatlan problema, betegseg, amikor valoban penzre, komoly penzre lenne szukseg, s akkor nem lesz.

Sajnos Mi mar probaljuk leallitani a lanyunkat, de hidd el,

hogy Ti Onmagatoktol is betudnatok ezt fejezni, csak akarat ero kell, es a jovore is kellene gondolni, mert nem ugy nez ki, hogy a jobb jon, inkabb mindig a nehezebb idoszakra lehet szamitani, s akkor nem art, ha van egy kis

megsporolt penz.

Akarat ero es kitartas, kivanom, hogy sikeruljon!

2010. aug. 20. 21:55
 7/12 anonim válasza:
Szeretethiány.Mi tanultuk egy marketinges tréningen,hogy mi tul.képpen érzelmeket árusítunk.
2010. aug. 21. 18:04
 8/12 A kérdező kommentje:
azzal nyugtatom mindig magam, hogy van lakáselőtakarékom, már majdnem 2 millió ft...de persze ez betegség esetén mit sem ér:(
2010. aug. 22. 01:36
 9/12 anonim válasza:
EZ hülyeség, mi az hogy spórolni kell a pénzen, mert jöhet egy komolyabb betegség, amire kell a pénz?! Minek kell ezt kódolni az emberekbe? Gondolkozzatok már kicsit optimistábban...
2010. szept. 2. 19:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Tudom, én leszek itt a legnépszerűtlenebb, de leírom.

Akaraterő?

2010. szept. 6. 20:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!