Milyen módszerrel tudnám felidézni az elfeledett traumát?
Elvisznek egy teljesen regresszív állapotba - ettől nem kell félni, nem veszélyes, úgy képzeld el, hogy közben teljesen ellazulsz -, és ott adnak neked un. hívóképeket. Például képzeld magad elé ezt vagy azt. Minden hívóképnek megvan a maga szimbolikája. Aki téged végig kísér, ismeri ezeknek a szimbólumoknak a nyelvét. Kérdez közben és te válaszolsz. Aztán "visszahoz" innen, ismét beszélsz, rajzolsz róla, pár napig/hétig dolgozik benned az átélt élmény és ez kezdi majd meg/el a feldolgozást.
Amúgy a traumát nem elfelejtetted, hanem lenyomtad a tudatalattidba. Így védekeztél. Minél mélyebb volt a törés, annál mélyebbre. Ezért nem emlékszel. Maga a konkrét trauma nem biztos, hogy felidéződik, de jobban tudod lokalizálni, hogy melyik szülőddel, milyen idős korban és kábé mi történt.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Igen, a megfogalmazás pontatlan volt, hogy nem elfelejtettem, csak elfojtottam, lenyomtam. Sejteni vélem, hogy kihez kapcsolódik. De most azt érzem, hogy emészt és őröl, hogy nem tudom, mi is történt - ha nem is konkrétan percről percre felidézve, csak legalább nagyjából el tudjam helyezni magamban.
Utolsó kérdésem: tudsz-e olyan szakembert esetleg, aki foglalkozik ezzel, ért hozzá?
Nem tudom, hogy vállalják-e online. (Bár talán. Most a vírus sok mindent felülírt, és rugalmasságot követel) Ha igen, akkor a hipnózist is lehet végezni online, sokban hasonlítanak egymásra. (Azt is választhatod, az út maga nem annyira fontos, a lényeg, hogy célba érj)
Ha beütöd a keresőbe azt, hogy szimbólum terápia, találsz róla írásokat, könyveket, szakembereket, egyesületet, cikkeket. Szerintem egyelőre olvasgass, kutakodjál.
Ha valakit szimpatikusnak találsz, vedd fel vele a kapcsolatot és majd elmondja, hogy vállal-e így vagy sem. Esetleg tud valakit javasolni maga helyett.
Sok sikert a feldolgozáshoz, nem egy könnyű út ez, de utána minőségibb életet fogsz tudni élni. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!