Van itt olyan aki sok even at tarto sulyos, szuicid hajlamu klinikai depressziobol meggyogyult? Ha igen, hogyan?
Nem jott at bunkon, csak nem erted amirol szo van. Szar gyerekkor meg tarsadalmi dolgok meg nem meaningful job, meg azok a dolgok okozzak amik a konyvben is le vannak irva. En arrol beszelek, amikor NEM egy esemeny okozza, ahogy irtam is, nem egy szakitas vagy gyasz amin x honap alatt tuljut valaki es a depresszio is elmulik.
Igazabol sajat tapasztalatokra voltam kívancsi mert eleg jol meggyogyultam (nem gyogyszerrel) es foleg az erdekelne h aki szinten gyogyultnak erzi magat, mennyire tartos es hogy sikerult. Stb.
A depressziót szeretik összekeverni a rossz hangulattal, vagy a nyűggel. Vannak kiváltó okai és lehet genetikai is, amit csak gyógyszerrel tudnak kezelni. Én értem miről ír a kérdező, hogy nincs kiváltó ok, vagyis nem indokolt a rossz hangulat erre érti, de biztos van mögötte valami. Nálam hormonzavar okozta, nálad nem tudom mi a helyzet, tán gyógyszerek, ha az sem akkor nem tudom.
"Lehetséges kiváltó okok
Öröklődés
Élettani napi ritmus felborulása
Állandó, fokozott stressz
Gyógyszerek
Betegségek (pl.: szívbetegség, stroke, cukorbetegség, rák, Alzheimer-kór)
Személyiség (pl.: alacsony önértékelés, túlzott önkritika, pesszimizmus)
Hormonok: nőknél kétszer olyan gyakran alakul ki depresszió, ezért a kutatók szerint a hormonális tényezőknek szerepe van a kialakulásban
Alkohol, nikotin, kábítószer használat"
A klinikai depresszió megjelenésének OKA az ingerületátvivő anyagok aktivitásának a zavara, még véletlenül sem valami külső esemény.
Ennek a betegségnek TÁRGYA (ez lenne a külső ok) nincs (tehát nem rokon halála, baleset, munkahely elvesztése miatt jön létre).
Én 5 éve vagyok beteg. Sajnos az antidepresszánsok mellékhatásai miatt abbahagytam azok szedését, viszont a pszichoterápia tudott javítani a helyzeten. Az is igaz, hogy nekem egyre ritkultak az epizódok; volt olyan, hogy két évig semmi nem volt, aztán hirtelen előjött, majd 3 hónap alatt magától elmúlt. Most nem kapok kezelést, de mondhatni jól vagyok, és bizakodom, hogy valamilyen szinten meg tudok tanulni együtt élni ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!