Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a vèlemènyetek arról,ha...

Mi a vèlemènyetek arról,ha valaki nem kezelteti a pszihiátriai betegsègèt??

Figyelt kérdés

Sajnos ismerek olyan embereket,akiken látszik,hogy valami gondja van,de nem kezelteti.Már nem szólok hozzájuk.Állítja neki nincs szüksège ilyesmire,de közben más embereket hibáztat,mert nem úgy alakul az èlete,ahogy kell.Minden apróságon felkapja a vizet.Hibáztatja a párját,meg a családját,ès nem hajlandó semmilyen munkát elfogadni.Kötekszik,ès könnyű vele összeveszni.

Èn bipoláris zavaros hölgy vagyok,ès kezeltetem magam.Nem borítom ki a környezetem,ès szeret a párom.

2021. márc. 11. 16:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%
Nincs olyan hogy kényszergyógykezelés, nem az ötvenes évek Amerikájában élünk.
2021. márc. 13. 18:49
 12/15 anonim ***** válasza:
44%

#11.

Ha valaki ön-és közveszélyes, akkor akarata ellenére is elviszi a mentő a pszichiátriára, ha pedig nem hagyja magát, akkor a rendőrség is segít az elfogásában. Még ma is van ilyen, valószínűleg mindig is lesz.

Ha egy mentálisan beteg személy tönkreteszi a környezetét maga körül, de nem veszélyes, akkor a körülötte élőknek ott kell hagyni őt a fenébe. Arról a környezete tehet, ha minden rossz ellenére sem kerülik el.

Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki nem tud engem elviselni, akkor szóba se álljon velem. Akik fontosak számomra, elfogadnak így is, néhány engem nem érdeklő személy miatt pedig nem fogom gyógyszerekkel tömni magam.

Kérdező, ha Neked jobb, ha szeded a gyógyszert, akkor szedd tovább és szorítok, hogy ugyanilyen jó állapotban maradj! :)

Most olvastam csak el az "apróbetűs" részt a kérdésednél, nekem is bipoláris zavarom van.

Néha kiborítom a környezetemet különböző dolgokkal, de akik szeretnek, megtűrnek engem, mert általában vicces és jó kedvű vagyok. :D

2021. márc. 13. 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Nem ártana utánanézni és nem terjeszteni a butaságot.

Ha valakit bevisz a mentő, akkor sem tarthatják bent az akarata ellenére.

Magyarországon nincs kényszergyógykezelés. Az EU-s jogok ezt levédik.

Egyetlen esetben fordulhat elő hogy valakit az akarata ellenére kezeljenek, ha annyira beszámíthatatlan hogy hivatalos gyámot rendel ki neki a bíróság, de az sem egyik pillanatról a másikra történik.

És azt sem kényszergyógykezelésnek nevezik hivatalosan, egyszerűen a gyám dönthet helyette és ha ő úgy dönt, akkor kezelik.

Most pedig ahelyett hogy utánanéznétek, nyomjátok a pirosat, jóazúgy.

2021. márc. 14. 04:10
 14/15 A kérdező kommentje:
Èn sem szedek sok gyógyszert,de hivatalosan háromszorosát kène.Amit beszedek,azt is csak este,mert anèlkül nem tudok aludni. Tervezem èn is ,hogy idővel abba hagyom.
2021. márc. 14. 11:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem minden bipoláris zavarban szenvedő borítja ki a környezetèt.Valakinèl csak abban nyilvánul meg,hogy többet dolgozik vagy kreatívabb.Meg olyan verzióval is találkoztam már,mikor inkább a bipoláris beteget könnyű kiborítani.
2021. márc. 14. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!