Folyamatosan déjà vu-im vannak. Mit jelenthet?
Már lassan egy fél éve azt tapasztalom hogy folyamatosan déjà vu-k érnek, ráadásul olyan pillanatokban amikor már korábban is volt... legalábbis ezt akarja elhitetni velem az agyam hogy "már volt ilyen, hogy volt olyan, hogy úgy éreztem hogy volt ilyen"
Mitől lehet ez?
Valószínűleg ugyanattól van, mint más déjà vu-k: a tudomány mostani álláspontja szerint, az agy a hirtelen kapott információt valamilyen különös okból rögtön a hosszútávú memóriába helyezi el a rövidtávú helyett.
A humort félretéve (már ha felfogtad, hogy humorizálni próbáltam), nemigazán fog tudni itt bárki bármilyen hasznos információt mondani. Ha ez megnyugtat, nem vagy egyedül ezzel, nekem is szokott ilyesmim lenni, bár nekem gyakran inkább déjà rêve-jeim szoktak lenni.
Déjà vu – Wikipédia
hu.wikipedia.org › wiki › Déjà_vu
Érdekes, hogy déjà vu élményének későbbi felidézésekor maga az érzés ... hogy milyen valós körülmények váltották ki az érzést, ugyanolyan bizonytalan, mint ...
5 dolog, amit az agyad közölni próbál, amikor déjá vu-d van ...
femina.hu › Ezotéria
2020. jún. 8. — 5 dolog, amit az agyad közölni próbál, amikor déjá vu-d van: ezt mondják a tudósok - A dejá vu érzés a legtöbb ember számára nem ismeretlen ...
Megvan, mi okozhatja a déja-vu érzést | 24.hu
24.hu › tudomany › 2016/08/18 › megvan-mi-okozhat...
2016. aug. 18. — Első körben O'Connor és kollégái kidolgoztak egy technikát, mellyel mesterségesen idézték elő az alanyaikban a déja-vu érzést, méghozzá ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!