Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez most a stressztől van,...

Ez most a stressztől van, vagy megette a koronavírus az agyam?

Figyelt kérdés

Oké, vicceskedek a címben, de amúgy elég gáz a helyzet. Félelmetesen feledékeny vagyok napok óta, de olyan szinten, hogy ha eszembe jut, hogy megnézzek valamit a neten, mire megnyitok egy új lapot, elfelejtem, mi volt az. Nem párszor. MINDIG. Szerintem már vagy tizenötször eljátszottam. Nem jutnak eszembe teljesen átlagos szavak, olyanok sem, amit gyakran használni szoktam. Rögtön két nyelven sem, pedig anyanyelvi szinten tudok angolul. Ma pl. kis híján felrobbantottam a kotyogóst is, mert kifelejtettem belőle a - azt az izét, látjátok, már megint jó ég xd -, azt a gumi karikát (közben rájöttem, tömítést), még jó, hogy annyi eszem maradt, hogy észrevegyem, hogy nem működik valamiért. Kb. életveszélyes vagyok. Nem 80 vagyok, 30. Sokszor furán zsibbad a fejem és az ujjaim is mindkét kezemen, de főleg a balon.

Mióta ez a rohadt járvány van, rengeteget stresszelek, már tényleg az egészségemre megy, rosszul alszom, csikorgatom a fogaimat és sokat fáj a hasam is. Hullik a hajam is, de nagyon durván a homlokom két oldalán már látszik. Kétszer kaptam már el a koronát, látszólag mindkétszer enyhe tünetekkel megúsztam, de hallottam, hogy tud károkat okozni az agyban is.

Szerintetek ez most korona-kár, stressz, vagy agyrák, vagy mi a jó isten lehet? Kezdek aggódni, pedig elég anti-hipochonder vagyok amúgy (tuti van valami szakszó rá :D).

2021. febr. 27. 02:30
A kérdező szavazást indított:
Megette a korona az agyad
Stressz
Agyrák
Csak hülye vagy
11 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy kétszer kellett az utcsó két bekezdésben megállnom, mert nem jutott eszembe hol tartottam, vagy a "stressz" szó, pedig leírtam már előtte. Ez beteg, de nagyon.
2021. febr. 27. 02:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy már kétszer elkaptad a koronát? Teszteltek?
2021. febr. 27. 02:34
 3/8 A kérdező kommentje:
Először teszteltek, másodszor - majdnem egy év telt el a kettő között amúgy - nem volt nehéz diagnosztizálni, mert echte ugyanazok a tüneteim voltak, csak külön poénnak még a macskáim is tüsszögni és köhögni kezdtek, szóval vagy nagyon empatikusak voltak velem, vagy még ők is elkapták. Első körben hatóságiban voltam, másodikban már karanténoztam magam.
2021. febr. 27. 02:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Az utóbbi napokban én is feledékeny és hullafáradt vagyok, pedig én nem voltam koronás. Szerintem ez a hirtelen melegfront az oka.
2021. febr. 27. 03:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a hatalmas hőingadozás mindenkit megvisel egyrészt, másrészt ha nem/rosszul tudsz aludni, az a rövidtávú memóriára is hatással lehet. Ne stresszelj rá mindig mindenre.
2021. febr. 27. 03:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Stressz, szétszórtság, kapkodás, figyelmetlenség. Kicsit lassíts, és koncentrálj arra amit épp csinálsz.
2021. febr. 27. 05:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem érdekes dilemma, mindenki otthon ül bezárva, vírus ide vagy oda ebbe bárkinek romlik a keringése és a mentális egészsége, stb.
2021. febr. 27. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A rossz alvastol lehet ilyen szintu kognitiv romlas de siman elofordulhat hogy ez post covid szindroma resze.

Nyilnak post covid osztalyok csomo korhazban, nezz utana, mert ott kivizsgalnak es segitenek a tuneteiddel!

2021. jún. 3. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!