Mit tudnék tenni kényszerbetegség ellen?
Sok mindennel próbálkoztam, de semmi sem bizonyult tartós megoldásnak. Most 18 éves vagyok és ennyire rossz a helyzet, mint most, még sose volt, pedig nagyjából 2.5 éve vannak kényszerbetegséghez hasonló tüneteim. Ezek a tünetek a többszöri kézmosástól, a dolgok szimmetriába pakolásán át, a felesleges "rituálékig" terjednek. Mint írtam sok mindennel próbálkoztam, bár ez leginkább kimerült a pszihológushoz való járásban, illetve a saját akaraterőmben, hogy ezeket a dolgokat kontrollálni tudjam.
Az okai az én meglátásom szerint a stressz okozza, főleg mostanában nem könnyű idén érettségiző diákként, a koronavírus járvány ideje alatt. A folyamatos aggódás, a jegyeim miatt, a tény, hogy a barátaimat alig látom teljesen kikészít. Tudom azt is, hogy az érettségi sehol sincsen az egyetemhez, így mihamarabb megoldást akarok erre találni, mert ez az egyetemen, csak romlani fog.
Gondolkoztam gyógyszeres kezelésen, de nem tudom, hogy mennyire válna be, bár ha be is válik, akkor is számolnom kellene azzal, hogy esetleg mellékhatásai lesznek, vagy ráfüggök. Tudtok valami módszert, ami így a helyzetem ismeretében segíthet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!