Súlyos kényszerbetegség ellen mit lehet tenni? Ettől lehetek skizofrén?
Nem lehetsz ettől skizofrén.
Ennyi tüneted van? Ezek alapján inkább hipochonder vagy, nem kényszerbeteg.
#3: Két típusa van a kényszerbetegségnek: Gondolati és cselekedeti.
Egyikbe se tartozik.
Az igaz,hogy kényszeresen foglalkozik a saját egészségügyi állapotával,de nem kényszerbetegség.
"Az igaz,hogy kényszeresen foglalkozik a saját egészségügyi állapotával,de nem kényszerbetegség." - ezzel most magadnak mondtál ellent.
Én kényszerbeteg vagyok, és előjött nálam sok más kényszergondolat mellett a hipochondria is. Betegségektől való rettegés. Ennek is 2 típusa van: 1. a meglévő tüneteiről gondolja valaki, hogy ez biztosan valami nagyon súlyos betegség jele 2. nincs tünete, csak hall eg betegségről, és elkezd tőle rettegni.
De azt hiszem, eltértünk a tárgytól, a kérdező azt szeretné tudni, lehet-e skizofrén, amire a válasz: NEM, illetve hogy mit lehet tenni súlyos kényszerbetegség esetén. Leginkább orvoshoz kell vele menni. De addig is, amíg eljut odáig az ember, tudatosítsd magadban, hogy a gondolatid nem igaziak, csak egy betegség játszadozik veled. Ne rémülj meg a gondolataidtól, nézd őket úgymond "kívülről". A kényszercselekedeteidet, ha vannak, próbáld minimálisra lefokozni, ezzel megtörik a kényszergondolat > szorongás > kényszercselekedet > kényszergondolat és így tovább ördögi köre.
Remélem, segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!