A gyakori alváshiány okozhat ADHD szerű tüneteket?
Általában napi 5-6 órákat tudok aludni amitől nehezen koncentrálok és semmi motivációm nincs. Ez az alváshiány okozza vagy lehetséges hogy figyelemzavaros vagyok?
Szerintem az utóbbi lehetséges, mert pár éve érettségi előtt az órákon nehezen tudtam figyelni a tanárokra, de a szüleim sosem vittek el kivizsgáltatni hogy valóban figyelemzavaros vagyok-e.
Lehetséges hogy erre az alváshiány is rá tesz egy lapáttal, amitől még jobban nem tudok figyelni? Sajnos ez nagyon megnehezíti a napjaimat a munkahelyemen.
Csináltam interneten ADHD teszteket, de szerintem ezek nem érnek semmit. Érdemes szakemberhez fordulnom?
Igen, az alváshiány maradandó károsodást és problémákat okozhat. :/ Ismerek egy nőt, akinek egészen riasztó, autisztikus tünetei kezdenek emiatt kialakulni - igaz 40 körül jár és ez már több évtizedes problémák eredménye. (Orvosi diagnózis, ezt nem ő találta ki.) Konkrétan már az arcmemóriája is romlik és nem ismeri meg az embereket.
Nálam is okozott gondokat a rossz alvás, úgyhogy igyekszem javítani rajta. A biohacking irányzatnak nézz utána az alvás optimalizálásával kapcsolatban. És az oxigen advantage módszer is segíthet. (Lényegében az az alapja, hogy ha szájlégző vagy, könnyen kialakul az alvási apnoe ezért át kell szokni az orrlégzésre. Nekem már az is óriási változást hozott, hogy elkezdtem beragasztott szájjal aludni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!