Mit lehet kezdeni a fertőtlenítési kényszeremmel?
Senki sem tud róla, maximum csak annyit, hogy sokat takarítok, mert nagyon szégyellem, és tudom, hogy elmebetegnek tartanának.
Maga a takarítás annyira még nem is, azt heti 1x szoktam, de akkor nagyon-nagyon alaposan, (viszont iszonyatos szorongást érzek, ha nincs rá alkalmam, hajnalban is képes vagyok felkelnu, hogy megcsinálhassam), illetve, ha bármi "piszkosat" csinálok. Pl. torna után felmosok, hogy ne maradjon izzadt a padló, a morzsákat, csizma utáni koszt azonnal feltörlöm, hetente cserélek ágyneműt, mindent kimosok egy használat után, de ezek szerintem még nem olyan betegesek.
Ami aggasztóbb, hogy rettenetesen rosszul érzem magam, ha hozzá érek bármihez, amit más is megfogott, különösen, ha az illető még koszos vagy izzadt is volt, egyből fertőtlenítenem kell utána. Az érintésekre is igaz ez, vagy ha volt valaki a lakásomban, egyszerűen koszosnak érzem magamat és a helyiséget is, és szörnyen szorongok, egyből takarítani kezdek.
Az utcán, vagy ha vagyok valahol, ez nem igazán jön elő, csak a saját lakásomban és dolgaimmal kapcsolatban.
Az a meg borzasztó b, hogy pontosan tudom, hogy ez nagyon nem normális, de még sem tudom abbahagyni, mert különben szörnyen rosszul érzem magam, képtelen vagyok addig megnyugodni.
Van egyébként párom is, bár most még távkapcsolat, és egy darabig nem zavar a dolog, de az együttéléstől nagyon rettegek. Egyszer egy exemmel megpróbáltam, de kikészültem teljesen.
Van még valaki ezzel hasonlóan? Hogyan lehetne kezelni?
Sajnos nincs pénzem arra, hogy rendszeresen pszichológushoz járjak.
25 N
volna itt egy konyha, sőt egy egész ház, ahol kiélhetnéd magad :)
(nem téged, csak magamat gúnyoltam)
Szerintem ingyen is van pszichológus, nézz utána. Pl google tb pszichológia
Ha úgy érzed, hogy a normális életviteledet akadályozza, (párkapcsolat kialakítása is ilyen), akkor kezdd mielőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!