Válhattam hosszútávon "butábbá" a sok gyógyszertől, amit szedtem?
Logikai-matematikai intelligenciára gondolok elsősorban, de bármi érthető ez alatt, ami nem műveltség és szorgalom, hanem veleszületett adottság kérdése.
17 éves koromban kezdődött, 10 mg Escitilt szedtem cirka 9 hónapon keresztül, Helexet 2-3 hónapig. Később jött a 200 mg Lamolep, azt 3 éve tolom folyamatosan. Sertralin-Zentivából 150 mg fél évig, ahogyan 100 mg Kventiaxból is; Depakine Chrono, Rexetin, Restigulin csupán néhány hét erejéig (nem voltak túl kellemesek a mellékhatásaik). Mostanában, úgy 3 hónapja Floxetet szedek. Az elmúlt 5 év folyamán vissza-visszatértem a Frontinhoz, jelenleg is szedem esténként elalváshoz (1,75 mg-ot), 2 millinél többet egy nap sosem vettem be. Időszakosan változik, hogy magamhoz veszem-e rendszeresen.
Ez rengeteg információ egyszerre, tudom, és azoktól várnék választ, akik nagyjából tisztában vannak ezeknek a szereknek az erősségével, hosszútávú hatásaival. Megölik az agysejteket és életre szólóan gyengébb szellemi képességűvé teszik az embert? Vagy csak abban az időszakban hatnak szedálóan a szervezetünkre, amikor szedjük őket? Esetleg a felsoroltak egyikének sincs ehhez hasonló hatása egyáltalán? Eddig egy pszichiáterem sem jelezte, hogy számolnom kellene ilyesmivel, és rákérdezni sem mertem még, de hátha jár valaki erre, aki jártasabb nálam a témában.
(22/L)
10 évig nyugtató függő voltam kb mindent elolvastam a témában. Készült néhány kutatás a kérdésedről. Fiatalabb korban a már meglévő tudás nem vész el, de egyre nehezebben tudod előszedni ( memória gondok). A gyógyszerek elhagyása után ez rendeződik, de nem egyből, hanem 2-3 év alatt.
Idősebb korban okozhatnak demenciát, vagy egyéb agyi leépüléssel járó betegségeket, illetve nagyon megnövelik azok kockázatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!