A diszkalkulia esetében hogy vannak az eljárások?
Hasonló cipőben voltam.
Általánosban szigorú matektanarom volt, átlagosan stabil 2-3-as voltam felsőben(több csoport volt én a kozepesbe jartam).
9-ben lágyabb szívű tanárom volt, akkor 3-4-es voltam.
10-12-ben viszont újra szigorú tanárom volt és 1-3-as voltam, de inkább 1-2-es.
Az érettségim 3-as lett, később egyetemen szükségem volt a tananyag miatt magántanárra és vele a szóbeli 4-es lett(az írásbeli 2-es,de 1 pont híján 3-as is lehetett volna).
Úgyhogy én úgy tapasztaltam, hogy a tanáron nagyon sok múlik.
Ha pedig szeretnéd kivizsgaltatni magad diszkalkuliára akkor nevelési tanácsadóba kell menni. Nekem ott azt mondták, hogy a matekra több idő kell, hogy megoldjam a feladatokat, de érettségin meg egyébként soha nem kellett plusz időt kérném emiatt. Inkább a tananyag elsajatitasahoz kell hosszabb idő.
10-ben egyébként talán 2 osztálytarsam is felmentette magát matekból mert akkor derült ki, hogy diszkalkuliások.
#1 butasagot irsz. Gyogypedagogus diagnosztizalja, kedves kerdezo, lehet csak BTM-ed -tanulasi nehezseged van es nem diszkalkuliad, ezt a szakember tudja megmondani
Engem kilencedikben mentettek fel, pedagogiai szakszolgalat es azon belul a gyogypedagogus merte fel kulonbozo kepessegteruletekbol a helyzetem, viszont eleg csekely esely van arra hogy 11.-ben felmentsenek. Kicsit keso
Lehet csak a tanar miatt ami hat a teljesitmenyedre is. En is ilyen osztalyban voltam. Fele fő megbukott, lett egy masik tanar aki hatalmas motivalo ereju volt es zsenialis tanar. Ha hozzakerulok, lehet meg en is megcsinaltam volna a matekerettsegit es nem kellene felmentes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!